Outabox; hét nieuwe innovatiecentrum voor de woningcorporatiesector

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Outabox is een open ecosysteem waar Itris en NCCW de samenwerking met woningcorporaties, partners, start-ups, belangenorganisaties, hogescholen en universiteiten opzoeken. Middels intensieve co-creatie gaan we samen exploreren en innoveren om sneller en beter nieuwe oplossingen met hoge impact realiseren. We adresseren de belangrijke maatschappelijke uitdagingen van corporaties en realiseren nieuwe toepassingen om de sector naar een hoger niveau te tillen.

Waarom Outabox?
Binnen de corporatiesector zien we een duidelijke focus op het moderniseren van bestaande IT/software landschappen. Dit is uitermate belangrijk. Daarnaast is het van essentieel belang voor de sector om volop in te zetten op échte innovatie. Daarom introduceren Itris en NCCW; Outabox. Een open innovatiecentrum waarin we samen met de branche aan vernieuwende en slimmere oplossingen werken. Met speciale aandacht voor klantwaarde en -ervaring.

Wat is de werkwijze van Outabox?
De Outabox werkwijze kenmerkt zich door een unieke manier van co-creatie in de sector. Tijdens inspirerende workshops brengen we diverse stakeholders samen, waaronder corporaties, adviseurs, startups, IT-partners, Aedes, universiteiten en hogescholen. Samen identificeren we de meest urgente problemen binnen een specifiek gebied en bedenken we oplossingen. De workshopresultaten vormen de basis, waarna deelnemers kunnen kiezen of ze willen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de meest veelbelovende ideeën.
Een doeltreffend en transparant innovatieproces is van essentieel belang om kosten en doorlooptijd effectief te beheren. Outabox hanteert zo’n proces, geïnspireerd op de Lean Startup-methode en Design Thinking. Op deze manier identificeren we stapsgewijs de beste oplossingen en vergroten we de kans op succesvolle implementaties van impactvolle oplossingen voor de markt.

Wat is de meerwaarde voor de klant?
Outabox, als open innovatie-ecosysteem, speelt een actieve rol in het ondersteunen van woningcorporaties bij het vinden van efficiënte en duurzame oplossingen voor urgente kwesties zoals woningtekort, verduurzaming, betaalbaarheid en leefbaarheid. Corporaties hebben de mogelijkheid om direct invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van nieuwe oplossingen die aansluiten bij hun specifieke behoeften en die van hun huurders door actief deel te nemen aan een innovatietraject van Outabox.

Meer informatie
Wil je meer weten over Outabox en hoe je kunt bijdragen aan innovatie binnen jouw woningcorporatie?
Bezoek de website www.outabox.nl

Bron: NCCW, Foto: Outabox