Ortec Finance: Corporaties helpen hun maatschappelijke opgaven op te pakken

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Business Developer Marcel Straatman van Ortec Finance.

Met de uitbraak van het coronavirus en de publicatie van het onderzoek ‘Opgaven en Middelen’ vonden er begin dit jaar twee impactvolle gebeurtenissen plaats voor woningcorporaties. Marcel: “De uitbraak van het coronavirus heeft aangetoond dat onder andere automatisering en digitalisering een nog prominentere plaats zullen innemen. Software die werkplaatsonafhankelijk bereikbaar is, heeft zijn voordeel bewezen.”

Opgaven en Middelen
“Daarnaast blijkt uit het onderzoek ‘Opgaven en Middelen’ dat corporaties over onvoldoende middelen beschikken om alle maatschappelijke opgaven tot en met 2035 op te pakken,” gaat Marcel verder. “Hoe worden de beschikbare middelen bijvoorbeeld op de meest efficiënte manier ingezet? En hoe professionaliseer je de vastgoedwaardering en vastgoedsturing om maximaal maatschappelijk en financieel rendement te halen?”

Kennissessies
Tijdens CorporatiePlein zoomt Ortec Finance samen met bezoekers in op deze vragen. “We vertellen tijdens de beurs graag meer over hoe je een meerjarenbegroting opstelt en eenvoudig rapporteert aan toezichthouders. Of hoe je vastgoed op een eenvoudige en transparante wijze waardeert? Of hoe je het beste je strategische doelen kunt bereiken met je vastgoed.”

“Dat doen we in één-op-één gesprekken met mensen die onze virtuele beursstand bezoeken, of tijdens kennissessies. In deze sessies richten we ons op uitdagingen als het maximale uit modellen halen bij marktwaardering, wat historische data over de toekomst zegt, AI gedreven informatie en het vullen van de meerjarenbegroting met een druk op de knop.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Ortec Finance