MLC organiseert samen met Werner Wiggers webinar Datakwaliteit: Twee kanten van de medaille

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Tijdens het Webinar “Datakwaliteit: Twee kanten van de medaille” presenteren Werner Wiggers en Dennis Klein twee belangrijke aspecten van data van hoge kwaliteit voor uw organisatie. De webinar vindt plaats op 23 juni 2020. 

De rode draad is data; meer specifiek data-governance, datakwaliteit en het gebruik van data om aantoonbaar ‘in control’ te zijn over je bedrijfsprocessen. Dit blijven actuele thema’s, ook voor woningcorporaties, waar we zien dat digitalisering steeds meer en meer vorm krijgt. 

De twee kanten van de medaille
De eerste kant van de medaille gaat over de ‘old school’ aanpak met DAMA als basis. Dit gaat over de organisatorische randvoorwaarden en de aanpak om te komen tot een goede beheersing van de datakwaliteit. 

De tweede kant van de medaille belicht de ‘new school’ aanpak. Hierbij gaat het over het inzetten van moderne technologie als Process Mining en Data Analytics voor datagedreven sturen, verbeteren en verantwoorden.  

Beide aspecten verhogen de kwaliteit van de bedrijfsvoering van uw organisatie en maken het eenvoudiger om dat ook aan te tonen. Maar er is ook een spanningsveld. Waar zit het spanningsveld, waar versterken ze elkaar en hoe kunnen we daar in de praktijk mee omgaan?

Praktische informatie
Het Webinar is gericht aan degene die actief zijn in Data Management.

Het Webinar vindt plaats op 23 juni 2020 van 16.00 uur tot circa 17.15 uur. Aanmelden kan via info@m-lc.nl. Vervolgens ontvang je van ons een link naar het Webinar. Wij denken dat dit ook relevant is voor woningcorporaties die meer uit hun data willen halen. Wij hopen je graag te zien.

Bron: MLC, Foto: MLC