‘Mens als drijvende factor in corporatie van de toekomst’

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Corporaties worden steeds meer digitaal, maar desondanks blijft de mens een drijvende factor. Wat voor effect heeft dit op de corporatie van de toekomst? Adviesbureau Andersom is één van de exposanten 27 september tijdens CorporatiePlein, en wij spraken alvast met directeur Arthur Frieser over de kansen die digitalisering biedt.

Digitalisering heeft zijn vaste plek verworven in veel aspecten van de bedrijfsvoering, begint Arthur. “Deze ontwikkeling zet de komende jaren alleen maar verder door, ondersteund door huidige ontwikkelingen zoals het gebruik van big data, virtual en augmented reality, robotisering, Internet of Things en online dienstverlening. Organisaties blijven continu ontwikkelen naar hoe het beter, slimmer en simpeler kan. Al deze ontwikkelingen slechten de fysieke muren van de corporatie. We zijn straks allemaal digitaal verbonden. Met elkaar, maar ook met apparaten en informatie. Die ontwikkeling – Connected Reality – betekent dat woningcorporaties en hun medewerkers onderdeel zullen worden van een informatienetwerk.”

Mens als drijvende factor
De mens blijft echter de drijvende factor in deze nieuwe wereld. Arthur: “Niet alleen biedt digitalisering ruimte voor maatwerk, het biedt ook ruimte voor het individu. Organisaties kunnen zich hierin onderscheiden. Ook vanuit de noodzaak omdat het aantrekken en behouden van de juiste mensen een opgave is door de toenemende vergrijzing. Dit sluit naadloos aan op waar Andersom voor staat: de mensen in een organisatie zorgen voor vooruitgang, niet de systemen of processen. Hoe digitaal de bedrijfsvoering ook is, de mens bepaalt het resultaat en staat dus op één. Door mensen te motiveren, helpen we organisaties vooruit.”

Onderscheiden
Gelet op de drijvende factor van de mens, staat persoonlijk contact op 27 september centraal op de stand van Andersom. “Hoe houden we bij de toename van digitalisering de menselijke factor overeind? Waarin onderscheid je je nog in de toekomst? Wij geloven in persoonlijke en echte aandacht voor huurders én voor medewerkers. Oprechte gastvrijheid. Als de basis goed is gestandaardiseerd en geautomatiseerd, komt er meer ruimte voor persoonlijk contact waar dat nodig is. Persoonlijk contact maakt het onderscheid. En wanneer bezoekers willen weten hoe je dat doet en hoe Andersom hun organisatie daarin kan ondersteunen, loop dan vooral binnen in Café Andersom. Wij zullen hierover om 12 en 14 uur ook twee kennissessies geven.”

Bron: CorporatieMedia | Foto: Andersom

Aanmelden voor CorporatiePlein 2018 kan hier. Een plattegrond met alle deelnemende exposanten vind je hier.

Andersom is op CorporatiePlein te vinden op stand 59