Gebruiksvriendelijke én veilige software voor vastgoedorganisaties dankzij het ‘secure by design’ principe

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Wij vinden het belangrijk om gebruiksvriendelijke én veilige software te ontwikkelen voor vastgoedorganisaties. Nu digitale technologieën een integraal onderdeel zijn geworden van ons dagelijks leven, is het waarborgen van de veiligheid van gegevens van cruciaal belang. Vooral voor woningcorporaties en vastgoedorganisaties, die te maken hebben met gevoelige informatie van klanten, investeerders en partners, is het implementeren van beveiligingsmaatregelen van groot belang.

Het belang van beveiliging in de vastgoedsector
Beveiliging moet inmiddels een topprioriteit zijn. Niet alleen voor ons, maar ook voor jou als vastgoedorganisatie. Waarom? Beveiligingsincidenten hebben een negatieve impact op het vertrouwen van klanten en het merkimago van jouw corporatie of vastgoedorganisatie.

3 redenen – Waarom het ‘secure by design’ principe? 
1. Bescherming tegen cyberdreigingen
In een tijdperk waarin cyberdreigingen voortdurend evolueren, moet je als vastgoedorganisatie voorbereid zijn op mogelijke aanvallen. Het ‘secure by design’ principe benadrukt de noodzaak om al in de ontwikkelingsfase van software rekening te houden met beveiliging. Dit minimaliseert de kans op kwetsbaarheden en versterkt de algehele cyberbeveiliging van de organisatie. Bij Zig onderzoeken we voortdurend hoe wij onze software niet alleen gebruiksvriendelijker en beter, maar ook veiliger kunnen maken.

2. Vertrouwelijkheid van gegevens
Je beheert als organisatie een schat aan gevoelige gegevens, waaronder persoonlijke informatie en financiële gegevens. Het waarborgen van de vertrouwelijkheid van deze gegevens is van cruciaal belang om het vertrouwen van woningzoekenden en huurders te behouden en te voldoen aan de privacywetgeving.

3. Compliance met wet- en regelgeving
De vastgoedsector is onderhevig aan strikte wet- en regelgeving met betrekking tot gegevensbescherming. Een ‘secure by design’-benadering helpt onze klanten om aan deze regelgeving te voldoen en mogelijke boetes en incidenten te voorkomen.

Het ‘secure by design’ principe – waarom is dat nou zo belangrijk?
Wij vinden het belangrijk om beveiliging vanaf het begin in het ontwikkelproces te integreren.

Geïntegreerde beveiliging
Het ‘secure by design’ principe omvat het integreren van beveiligingsmaatregelen tijdens het ontwerpen van software, systemen en apps. Dit zorgt ervoor dat beveiliging een kerncomponent is van het eindproduct, en niet slechts een add-on.

Proactieve benadering
In plaats van te wachten op risico’s of beveiligingslekken en ze vervolgens aan te pakken, richt het ‘secure by design’ principe zich op het identificeren en verhelpen van mogelijke kwetsbaarheden voordat ze kunnen worden misbruikt.

Samenwerking tussen teams
Een succesvolle implementatie van het ‘secure by design’ principe vereist nauwe samenwerking tussen ontwikkelaars, beveiligingsexperts en andere belanghebbenden. Dit zorgt voor een effectieve beveiligingsaanpak. Bij Zig is het thema informatiebeveiliging aan de orde van de dag

3 grote voordelen van ‘secure by design’ voor jouw vastgoedorganisatie
Onze werkwijze levert jou als vastgoedorganisatie veel voordeel op.

1. Betere bescherming van gegevens
Door beveiliging vanaf het begin te integreren, kunnen vastgoedorganisaties de kans op gegevensinbreuken aanzienlijk verminderen en gevoelige informatie beschermen.

2. Verhoogd vertrouwen
Woningzoekenden, huurders, investeerders en partners hebben meer vertrouwen in een vastgoedorganisatie die aantoonbaar investeert in de beveiliging van hun gegevens.

3. Kostenbesparingen op de lange termijn
Het proactief aanpakken van beveiligingskwetsbaarheden in de ontwikkelingsfase voorkomt kostbare herstelmaatregelen na een gegevensinbreuk. 

Hoe implementeren wij het ‘secure by design’ principe in ons software-ontwikkelingsproces? 
Zoals eerder gezegd besteden wij voortdurend aandacht aan (informatie)beveiliging. Het ‘secure by design’ principe hebben wij van nature geïmplementeerd in ons software-ontwikkelingsproces.  

Risicobeoordeling 
Het begint met een grondige risicobeoordeling om potentiële bedreigingen en kwetsbaarheden te identificeren. 

Beveiligingstraining 
Onze medewerkers worden standaard opgeleid om zich bewust te zijn van beveiligingskwesties en best practices te volgen. 

Regelmatige audits 
Periodieke beveiligingsaudits zijn cruciaal om de effectiviteit van de beveiligingsmaatregelen te evalueren en eventuele zwakke punten aan te pakken. 

Het ‘secure by design’ principe biedt ons een krachtig hulpmiddel om zowel gebruiksvriendelijke als veilige software te ontwikkelen voor vastgoedorganisaties. Door beveiliging te integreren in de development/ontwikkelingsfase, proberen wij beveiligingsincidenten te voorkomen en het vertrouwen van onze klanten voortdurend te behouden. Daarnaast staan wij voortdurend voor onze klanten klaar. Wij delen graag onze kennis met je en helpen je verder. 

Bron: Zig, Foto: Zig