Claranet Benelux en Fast Lane Benelux bundelen krachten voor Adoptietrainingen en Managed Security Awareness

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Claranet Benelux, een toonaangevende leverancier van cloud- en managed services, heeft een samenwerking aangekondigd met Fast Lane Benelux, vooraanstaand op het gebied van IT-trainingen en -opleidingen. Dit partnerschap is gericht op het aanbieden van hoogwaardige adoptietrainingen en security awareness-programma's aan organisaties in de Benelux-regio. 

Het belang van adoptietrainingen en security awareness binnen organisaties wordt snel groter, gezien de toenemende complexiteit van cyberdreigingen en de versnelde digitalisering van bedrijfsprocessen. Door de krachten te bundelen, willen Claranet Benelux en Fast Lane Benelux organisaties voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

"Deze samenwerking stelt ons in staat om onze klanten een nog breder scala aan diensten aan te bieden", zegt Paul van Boerdonk, Managing Director bij Claranet Benelux. "Fast Lane Benelux staat bekend om zijn expertise op het gebied van IT-trainingen en door hun kennis te combineren met onze ervaring in managed services, kunnen we organisaties helpen om hun medewerkers effectief te trainen en bewust te maken van de risico's op het gebied van cybersecurity."

Fast Lane Benelux zal zijn uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van trainingen inzetten om op maat gemaakte adoptieprogramma's te ontwikkelen die aansluiten bij de specifieke behoeften van Claranet Benelux-klanten. Deze programma's zullen zich richten op het optimaliseren van de adoptie van nieuwe technologieën en processen binnen organisaties, waarbij de nadruk ligt op gebruikersacceptatie en het verbeteren van de algehele efficiëntie.

"De sleutel tot succesvolle adoptie van nieuwe technologieën ligt in het begrijpen van de behoeften en uitdagingen van de eindgebruikers", zegt Kees Boot, CEO van Fast Lane Benelux. "Met onze expertise in het ontwikkelen van trainingen op maat, gecombineerd met de technologische knowhow van Claranet Benelux, zijn we ervan overtuigd dat we waardevolle oplossingen kunnen bieden die organisaties helpen om het maximale uit hun investeringen te halen."

Naast adoptietrainingen zullen Claranet Benelux en Fast Lane Benelux ook gezamenlijke inspanningen leveren op het gebied van security awareness. Dit omvat het ontwikkelen van programma's die medewerkers bewust maken van de verschillende vormen van cyberdreigingen en hen leren hoe ze deze kunnen herkennen en voorkomen. Door het menselijke element als een integraal onderdeel van cybersecurity te beschouwen, streven beide bedrijven ernaar om organisaties te helpen hun algehele weerbaarheid tegen cyberaanvallen te versterken.

"De menselijke factor wordt vaak gezien als de meest kwetsbare schakel in de beveiliging van een organisatie", zegt Paul van Boerdonk. "Door medewerkers op te leiden en bewust te maken van de risico's, kunnen we het niveau van cybersecurity binnen organisaties aanzienlijk verhogen en ze juist inzetten als menselijke firewall. Samen met Fast Lane Benelux zijn we vastbesloten om organisaties te helpen een cultuur van veiligheid te creëren die essentieel is in de hedendaagse digitale wereld."

Voor meer informatie over de adoptietrainingen en security awareness-programma's die worden aangeboden door Claranet Benelux en Fast Lane Benelux, kunnen geïnteresseerde organisaties contact opnemen met hun respectievelijke vertegenwoordigers.

Over Claranet:
Claranet is wereldwijde leverancier van IT-diensten met jarenlange kennis en ervaring op het gebied van (digitale) werkplekken, security, netwerken én oplossingen op het gebied van managed hosting en cloud. Met flexibele en schaalbare technologieoplossingen ontzorgen wij organisaties en stellen wij ze in staat om bij te blijven op IT-gebied en te moderniseren. Groot genoeg om te leveren, maar klein genoeg om betrokken te zijn. Wij zijn daar waar onze klanten ons nodig hebben, in hun tempo, met lokale aanwezigheid. 

Claranet is opgericht in 1996 en heeft zich ontwikkeld van een baanbrekende Internet Service Provider (ISP) tot een wereldwijde aanbieder van beheerde IT-diensten met een jaarlijkse omzet van € 600 miljoen, meer dan 10.000 zakelijke klanten en ruim 3.300 medewerkers. Het is altijd onze ambitie geweest om het potentieel van onze digitale wereld te ontsluiten zodat organisaties overal veilig kunnen innoveren en groeien. Dat hebben we voor elkaar gekregen door 's werelds meest getalenteerde mensen en krachtigste technologieën te verenigen, zodat we samen iets sterkers kunnen bouwen. Deze unieke samenwerkingsgeest is het resultaat van meerdere overnames en onze eigen organische groei in Europa, Brazilië, Azië en de VS.

Over Fast Lane Benelux
Fast Lane Benelux is een IT-opleider die gespecialiseerd is in geautoriseerde trainingen op het gebied van cloud-technologie voor IT-professionals en -gebruikers, en is onderdeel van de wereldwijde Fast Lane Groep met vestigingen in 42 landen. Fast Lane werkt wereldwijd nauw samen met vooraanstaande vendoren zoals Cisco, NetApp, Broadcom/VMware, Microsoft, AWS, Google en Salesforce. 

Het trainingsportfolio omvat een breed scala aan IT-domeinen zoals netwerk en infrastructuur, cloud, werkplek, software development, security en AI. Daarnaast ontwikkelt Fast Lane maatwerkoplossingen en talentprogramma’s voor IT-professionals, en verzorgt zij user adoption-trajecten voor IT-gebruikers. Fast Lane Benelux heeft haar hoofdkantoren in Utrecht en Leuven.

Bron: Claranet, Foto: Claranet