Claranet

Korte productbeschrijving

Woningcorporaties hebben een belangrijke maatschappelijke doelstelling: het aanbieden van betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen of die zich in een kwetsbare situatie bevinden en daarnaast verzorgen van een leefbare woonomgeving. Als woningcorporatie wil je daarom volledige aandacht hebben voor je huurders, beheer van woningen en het ontwikkelen van renovatieen nieuwbouwprojecten. Veel van deze processen worden ondersteunt door de IT, maar het blijkt erg tijdrovend om alle kennis zelf in huis te hebben én ontwikkelingen in de gaten te houden. IT moet echter niet gezien worden als kostenpost, maar een instrument dat corporaties in staat stelt sneller en efficiënter te werken en te zorgen voor een betere bediening van externe en interne klanten, huurders én medewerkers. 

Wij geloven in een nauwe samenwerking vanuit een gedeelde visie op het beoogde eindresultaat. Claranet focust zich op de lange termijn en dat geldt ook voor de relaties met haar klanten; Claranet streeft naar een langetermijnpartnership op IT-gebied. Voor Claranet is “partnership” niet zomaar een woord, maar een concept dat haar marktbenadering onderstreept. Het is voor Claranet gebaseerd op wederzijds vertrouwen en het vermogen om samen succesvol te zijn. Door zich in de markt en specifieke klantsituatie te verdiepen, kunnen gezamenlijk oplossingen ontwikkeld worden. De dienstverlening kan hierop afgestemd worden en er wordt een compromisloze win-winsituatie gecreëerd. Zo zorgt Claranet ervoor dat klanten kunnen doen waar ze goed in zijn en de zorg voor de IT met een gerust hart uit handen kunnen geven. Claranet begrijpt dat als geen ander. 

De regiefunctie voor de IT-omgeving ligt bij Claranet en als spin in het web zorgen wij ervoor dat al le externe partijen, bijvoorbeeld software- of applicatieleveranciers, aangestuurd worden. Bij ons heb je dus maar met één or ganisatie te maken. Ook uit besteding van een deel van de IT is mogel ijk met specifieke oplossing op het gebied van (online) werkplekken, cloud, netwerken en security.

Specificaties

Software wordt aangeboden:

  • In huis/lokaal
  • Cloud
  • Private cloud

Platform gebaseerd op:

  • Microsoft

Toekomstvisie

IT moet medewerkers ondersteuning bieden om hun werk sneller, veiliger en efficiënter te doen. Voorwaarde is dat informatie snel en soepel kan worden uitgewisseld en gebruikers altijd toegang hebben tot hun data en applicaties. Claranet faciliteert een zorgeloze IT-omgeving, zodat klanten zich kunnen richten op de zaken die belangrijk zijn voor het behalen van uw bedrijfsdoelstellingen. 

Claranet is expert in IT-infrastructuur met jarenlange ervaring op het gebied van (online) werkplekken, security, netwerken, managed hosting én cloud. Wat Claranet anders maakt ten opzichte van andere providers is de ervaring op een breed gebied van IT oplossingen. Wij zijn de ideale sparringspartner voor de IT-afdeling om operationele én strategische keuzes te maken voor de plannen voor de komende jaren. Ook op het gebied van security kun je dus bij ons terecht voor bijvoorbeeld IT-scans, phishing campagnes en awareness/hacking trainingen.

Referenties

Woonbedrijf neemt haar volledige IT-omgeving af bij Claranet en is een actieve referent voor Claranet; naast het volledige netwerk, inclusief WIFI en private cloud verzorgt Claranet ook de volledige levering van devices, laptops en tablets voor de medewerkers op locatie.

Bedrijfsprofiel

Claranet is gespecialiseerd in het verzorgen van IT-oplossingen op maat voor organisaties waar continuïteit van processen afhankelijk is van IT. Claranet is een totaalleverancier die van A t/m Z diensten op IT-gebied kan verzorgen. Claranet helpt woningcorporaties met design, implementatie en beheer van de volledige onderliggende IT-omgeving. Je hoeft je niet meer druk te maken over de IT, maar bent hierdoor in staat om te focussen op de eigen (interne) dienstverlening. Wij dragen bij aan efficiëntere dienstverlening, tevreden medewerkers én tevreden huurders met de garantie van kostenbeheersing.


Aantal medewerkers: 2.200 wereldwijd - 125 Nederland 
Aantal klanten in corporatiemarkt: 40 (internationaal)
Actief in corporatiemarkt sinds: 2000

Contactgegevens

Claranet
Science Park Eindhoven 5630, 5692 EN Son
040 239 3300

verkoop@claranet.nl
https://www.claranet.nl/branches/woningcorporaties

Claranet in het nieuws