Zig Websoftware over de mogelijkheden van live video voor corporaties

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Live video ver-van-je-bed-show? Ik vertel je wat het is en waarom je op de hoogte moet blijven van de laatste trend onder online content.

Van foto, naar video, naar live video
Was voorheen een foto toevoegen bij een facebookbericht al voldoende om op te vallen, nu is video niet eens meer bijzonder. Wil je écht opvallen? Dan moet je met live video aan de slag. Live video is eigenlijk niets meer en niets minder dan wat de term al zegt. Namelijk op het daadwerkelijke moment dat je iets vertelt of dat iets plaatsvindt, dit in een video live delen met anderen, bijvoorbeeld op social media.

Videotrends op social media
Hoe zie je deze live videotrend terug op social media? Facebook Live, waarmee je video’s live kun posten op je tijdlijn, is er sinds april voor iedereen. En ook Snapchat is aan de slag gegaan met Snapchat Live Stories, waar foto’s en video’s van evenementen verzameld kunnen worden. Instagram kopieerde de feature al snel; Instagram Events Video Channels was geboren. En hoewel Snapchat Live Stories en Instagram Events Video Channels allebei niet helemaal live zijn, hebben veel mensen wel de associatie met live. Onlangs werd bekend dat Instagram, naast Instagram Stories (waarin je achteraf video’s tot 24 uur oud kunt delen), aan het testen is met live video.

Live = echt
Wat de komst en populariteit van live video concreet voor organisaties betekent? Ik denk, onder andere, een drastische vermindering van gelikte (reclame)video’s. Mede doordat het aantal vloggers dagelijks sneller groeit dan het onkruid in een gemiddeld grasveldje, wennen we ook steeds meer aan niet-geregisseerde video’s en worden we steeds allergischer en minder gevoelig voor commerciële boodschappen. Echte mensen, die zich af en toe verspreken en live bij een evenement hun verhaal doen; dat trekt de aandacht én spreekt aan. Voor organisaties biedt live video kansen om een menselijke kant te laten zien, waarmee je als organisatie dichter bij je doelgroep kunt komen te staan.  

De toegevoegde waarde van live video
Maar wat is dan precies de toegevoegde waarde van live video boven gewone video? Live video creëert meer betrokkenheid onder kijkers en maakt het mogelijk ze deel te laten uitmaken van een belangrijk moment. Voor woningcorporaties zijn er tal van situaties te bedenken waarin live video kan worden toegepast. Denk aan het live uitzenden van het slaan van de eerste paal van een nieuwbouwproject of live meekijken met een bewonersvergadering op Facebook. De mogelijkheden zijn echt eindeloos!

Live video iets voor jou?
En jij? Zie jij het zitten om voor jouw corporatie met live video aan de slag te gaan? Zo ja, met welke onderwerpen zou je dit doen? En zo niet, wat houdt je tegen? Ik ben heel benieuwd!

Bron: Zig Websoftware

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Zig Websoftware in de CorporatieGids 2016 te bekijken.