Woonstichting De Marken kiest voor module Salaris Online van NCCW

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Begin dit jaar is de nieuwe module Verlof en Verzuim van de HRM en Salarisoplossing Salaris Online live gegaan. Eén van de eerste gebruikers is Woonstichting De Marken. NCCW sprak met Ria Groothedde, medewerker financiële administratie bij de corporatie uit Schalkhaar, over de eerste ervaringen met de nieuwe module

Digitaal
Ria Groothedde: “We zijn een kleine corporaties met 13 medewerkers. Ons werkgebied is in de mooie groene dorpen rondom de Stad Deventer, te weten Bathmen, Diepenveen, Lettele, Okkenbroek en Schalkhaar. In januari 2015 hebben we het Salaris Online pakket, waarmee we onder meer de loonstroken digitaal verstrekken, in gebruik genomen. Sinds deze zomer maken we ook gebruik van de Verlof Module (Verzuim hebben we uitbesteed aan onze ARBO dienst)”. 

Zelf doen
“Natuurlijk was het wennen voor de medewerkers. Ze kunnen, maar moeten nu ook, alles zelf doen. Voorheen was er één persoon die alles bijhield in een Excelsheet. Wilde je verlof, dan gaf je dat aan bij deze persoon en hij hield het bij in zijn Excelsheet. Hij was dus ook de enige met het overzicht. Niet echt een ideale situatie. Helemaal niet als mensen gaan schuiven en zaken aangepast moeten worden. Nu kunnen de medewerkers het zelf. We hebben er ook voor gekozen om iedereen inzicht te geven in het verlof van zijn of haar collega’s zodat je daar rekening mee kan houden. Het proces is gegoten in een workflow waarbij de manager ook gaat accorderen. Dit loopt prima”. 

App
“Zelf maak ik ook gebruik van de bijbehorende app. Sterker nog, deze gebruik ik eigenlijk vaker dan het eigenlijke programma. Vooral als je thuis dingen wilt regelen, en dat is met verlof natuurlijk vaak zo, is dit erg handig”. Uiteraard, besluit Ria, is de echte vuurproef aan het einde van het jaar als de totaaloverzichten uit het systeem moeten komen maar ook daar heb ik alle vertrouwen in”. 

Meer informatie over de module Verlof & Verzuim? Klik hier

Bron: NCCW

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NCCW in de CorporatieGids 2016 te bekijken.