WoonService Regionaal live met easyMatch quickstart

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op dinsdag 20 juli is WoonService Regionaal (voorheen WoonService Den Bosch) live gegaan met een nieuw woonruimteverdeelsysteem en bijbehorende website. Het project kende een aantal primeurs; zo is WoonService Regionaal het eerste project wat is uitgevoerd op basis van de nieuwe quickstart methodiek van Qvision. Daarnaast is WoonService de eerste klant van Qvision die een nieuwe versie van easyMatch in gebruik neemt met een volledig vernieuwde user interface. Ondanks al deze noviteiten hebben Qvision en WoonService het traject binnen 5 maanden en zonder problemen doorlopen! Een resultaat waar we erg trots op zijn.

Live binnen 5 maanden met quickstart
Op voorhand was duidelijk dat WoonService de ambitie had om zo snel mogelijk een nieuwe systeem te introduceren voor de regio. Een doorlooptijd van 9 maanden tot een jaar voor de introductie van het nieuwe woonruimteverdeelsysteem was dan ook geen optie. De easyMatch quickstart methodiek sloot dan ook naadloos aan op de wensen van WoonService.

Door toepassing van quickstart methodiek hebben we het gehele traject, van de kickoff tot en met de livegang, binnen 5 maanden kunnen doorlopen. Daarnaast heeft de quickstart er voor gezorgd dat zowel de sprint tests als de uiteindelijke acceptatie geruisloos zijn verlopen. Al met al kunnen we spreken van een zeer succesvol project.

De bewezen kracht van easyMatch in een nieuw jasje
easyMatch bestaat al weer bijna 15 jaar en heeft altijd bekend gestaan als ‘het gebruiksvriendelijke woonruimteverdeelsysteem’.  De gebruiksvriendelijkheid zoals deze wordt ervaren door onze klanten wordt voor een groot deel bepaald door de user interface van easyMatch. Uiteraard is er in de afgelopen 15 jaar veel verbeterd en uitbereid aan het systeem, maar de user interface kon anno 2016 een nieuwe look gebruiken om zo de gebruiksvriendelijkheid nog verder te verhogen. Met de realisatie van easyMatch voor WoonService is de nieuwe user interface officieel in gebruik genomen, maar ideeën voor verdere verbeteringen en uitbreidingen zitten al in de pijpleiding. Benieuwd naar de nieuwe user interface? Klik hiernaast voor een sneak peek, neem contact op met je accountmanager of bezoek onze stand op Corporatieplein 2016.

Blik op de toekomst
Het nieuwe woonruimteverdeelsysteem is nu online, maar de voorbereidingen voor de tweede fase zijn al in volle gang. Tijdens de tweede fase wordt allerhande functionaliteit toegevoegd waaronder het gebruik kunnen maken van multi aanbiedingen, integratie van de correspondentie module en de toevoeging van makelaarsbrochures die automatisch worden gegenereerd.

Met de correpsondentie module kunnen medewerkers direct via easyMatch corresponderen met woningzoekenden. Deze correspondentie is vervolgens voor de woningzoekenden toegankelijk via het portaal. Ook is er een e-mail connector beschikbaar waarmee e-mails van en naar woningzoekenden automatisch worden opgenomen bij de correspondentie. Daarnaast zal er een SMS functie worden geïntegreerd waarmee woningzoekenden een dag van te voren worden herinnerd aan een afspraak voor bijvoorbeeld een woningbezichtiging. 

Bron: Qvision

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Qvision in de CorporatieGids 2016 te bekijken.