Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken stapt over van ICT in huis naar ICT uit huis

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Onlangs heeft Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken besloten haar ICT te outsourcen naar de Cloud van NEH Shared Services uit Leusden. Op 18 mei 2015 werd hiertoe een vijfjarig contract getekend.

De doorslaggevende reden om voor NEH te kiezen ligt volgens Evert Bovenkamp, Adjunct-directeur van Het Gooi en Omstreken, in de kracht van de backoffice van NEH: “We kennen NEH al enkele jaren en zijn erg tevreden over de samenwerking. Voor de volledige outsourcing hebben we ook naar samenwerkingen met andere partijen gekeken. Echter blinkt de backoffice van NEH, ten opzichte van andere partijen, uit in mate van degelijkheid en stabiliteit.”

Jos Flemminks Smid, directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken, voegt toe: “Wij kunnen zelf niet onze ICT kennis op peil houden in deze snel veranderende wereld, daar zijn wij een te kleine partij voor. Systeembeheer is veel te ingewikkeld, waardoor de afhankelijkheid van ICT’ers intern te groot is geworden. Van deze afhankelijkheid wilden wij af en met een goed gevoel brengen wij dit nu onder bij NEH.”

“Als corporatie maken wij gebruik van firma-auto’s. Deze gebruiken wij steeds slimmer met navigatiesystemen en door het delen met collega’s, maar de auto’s onderhouden wij natuurlijk niet zelf. Hetzelfde gaan wij doen met de automatisering. Geen tijd meer besteden aan de techniek maar aan het effectief en efficiënt toepassen van automatisering om aan de informatiebehoefte van de organisatie, klanten en ketenpartners te voldoen”, aldus Michel Spaargaren, Coördinator Informatisering & Automatisering bij Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken.

Bron: NEH Shared Services

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NEH Shared Services in de CorporatieGids 2015 te bekijken.