Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken live met KOVRA

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Als eerste heeft Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken de KOVRA standaard, de standaard op het gebied van elektronische uitwisseling tussen woningcorporaties en leveranciers, in productie genomen. Bij de pilot waren naast Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken, haar ICT partner NCCW en de leverancier van de corporatie, Coen Hagedoorn Bouwgroep met haar ICT partner, Herke ICT nauw betrokken. Behalve bovenstaande pilot zijn op dit moment nog vier pilotteams actief.

KOVRA is een initiatief van VERA, Ketenstandaard Bouw en Installatie en KOVON om ketenprocessen te digitaliseren en standaardiseren. Door gebruik te maken van KOVRA wordt de uitwisseling van gegevens tussen het systeem van de corporatie en die van haar leveranciers gestandaardiseerd en sterk vereenvoudigd. De KOVRA standaard maakt het mogelijk om opdrachten digitaal te verstrekken, informatie over de voortgang uit te wisselen en de financiële en technische afhandeling volledig geautomatiseerd te laten verlopen. Informatieverwerking is hierdoor goedkoper, sneller en betrouwbaarder. Zowel de corporatie als de leverancier is hierbij gebaat. De KOVRA standaard levert directe en indirecte kostenbesparingen op voor corporaties en leveranciers. Nog een voordeel van standaardisatie is dat deze breder ingezet kan worden door meerdere leveranciers en door meerdere corporaties. De digitale opdrachtverstrekking is nu in gebruik genomen door Het Gooi en Omstreken en Coen Hagedoorn Bouwgroep. De twee andere berichten worden naar verwachting in juni opgeleverd. Zodra alle pilots zijn afgerond wordt de KOVRA berichtenset definitief.

Michel Spaargaren, Het Gooi en Omstreken: “Door de ketensamenwerking met de aannemer, waarbij we dankzij de koppeling gezamenlijk de administratie doen, is het gehele proces van opdracht tot factuur voor ons inzichtelijk. De dienstverlening aan onze huurder verbetert terwijl de kosten afnemen”.

Edwin Bremer, Coen Hagedoorn Bouwgroep: "Het wegnemen van overbodige vastlegging van gegevens bespaart voor beide partijen aanzienlijke kosten. Bovendien heeft de werkorganisator meer tijd om de kwaliteit te waarborgen, de vakmensen te ondersteunen en contact te hebben met bewoners. Dat maakt het werk ook leuker."

Erik Kuiper, Herke ICT Group: “Dat wij nu als eerste deze standaard kunnen ondersteunen in de markt geeft onze klanten een grote voorsprong bij de serviceverlening richting corporaties. De gehele keten profiteert hiervan, een echte win-win situatie”

Bertus Meijer, NCCW:  “Er was bij de betrokken partijen direct sprake van een 'wow'-effect, en verbazing alom over de hoeveelheid tijd die nu wordt bespaard. Voor ons is het mooi om te zien dat het initiatief ook écht werkt.”

Meer informatie over KOVRA is onder meer te vinden op de website van KOVON www.kovon.nl.

Bron: NCCW

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NCCW in de CorporatieGids 2016 te bekijken.