Seneca: "Online formulieren en dataontsluiting centraal op CorporatiePlein"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het vinden van de juiste informatie op het juiste moment kan af en toe heel lastig zijn, ook voor woningcorporaties. Niet omdat de informatie niet aanwezig is, maar omdat het snel vinden van de juiste data af en toe kan voelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Seneca wil woningcorporaties daarbij helpen, en wil hen hierover graag vertellen tijdens CorporatiePlein, het bedrijfsvoering & ICT-evenement voor woningcorporaties op 24 september in Expo Houten.

Thijs Link van het softwarebedrijf geeft uitleg: "Corporaties willen sneller inspelen op de vraag van de klant. En dat kan, want de benodigde informatie is overal om ons heen te vinden. Alleen is het een kunst de juiste informatie op het juiste moment én voor de juiste persoon boven tafel te krijgen. Seneca wil daarop inspelen door informatie uit externe bronnen te koppelen, zodat benodigde data snel vindbaar én overzichtelijk in beeld te brengen is."

"Digitale formulieren spelen een belangrijke rol in de communicatie met huurders en woningzoekenden. Deze maken het namelijk mogelijk om informatie te delen en transacties te starten. De ontwikkeling van deze documenten, bijvoorbeeld in een digitaal loket, was tot voor kort de verantwoordelijkheid van de IT-afdeling. Maar met de nieuwe Formulierenserver die Seneca biedt, kan iedereen zonder technische kennis formulieren ontwikkelen. De aanwezige standaard sjablonen en componenten helpen daarbij op weg. Met de intuïtieve 'drag-and-drop'-interface zijn de documenten daarnaast in een mum van tijd samengesteld.

"Door de formulierenserver te koppelen met bedrijfsinformatiesystemen kunnen de documenten vooraf worden ingevuld met al bekende gegevens van de gebruiker. Zo worden de formulieren duidelijker voor de gebruiker én nemen ze nog minder tijd in beslag. Dankzij het onderliggende platform worden er ook geen fouten meer gemaakt, zoals dat vroeger wel gebeurde toen er aan elk formulier programmeerwerk te pas kwam. Met de nieuwe Formulierenserver verhoogt Seneca het gebruikersgemak, verlagen wij de kosten bij corporaties en spelen zij sneller in op actuele klantvragen. En dat laten wij graag zien op 24 september tijdens CorporatiePlein."

Seneca is tijdens CorporatiePlein te vinden op stand 38.