Reasult start werkgroep om nog meer compliant te zijn aan aanbevelingen ‘Platform Taxateurs en Accountants’

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Vastgoedsoftware specialist Reasult heeft een werkgroep opgezet om het taxatiemanagementsysteem nog meer compliant te maken aan de aanbevelingen van Het Platform Taxateurs en Accountants (PTA). Deze 28 aanbevelingen van het PTA zijn geformuleerd om de kwaliteit van taxaties en taxatierapporten te verbeteren.

Het taxatiemanagementsysteem van Reasult faciliteert beleggers om hieraan te voldoen. Tijdens themabijeenkomsten bepaalt de compacte en gemêleerde werkgroep op welke punten het systeem nog verder kan worden versterkt. De groep bestaat uit drie institutionele beleggers, één woningcorporatie en twee taxateurs.

Anil Ramkhelawan van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer vindt de aanbevelingen van de PTA van groot belang: “Het is voor ons van grote waarde om de PTA aanbevelingen zoveel mogelijk terug te zien in het taxatiemanagementsysteem. We hebben Reasult uitgedaagd om de PTA uitgangspunten voor het einde van dit jaar volledig op te leveren. De hands-on mentaliteit waarmee dit door Reasult wordt opgepakt is zeer effectief, in vier bijeenkomsten gaan we alle aanbevelingen omzetten in knoppen en schermen.”

Vanuit Reasult stuurt Bastiaan van der Mijl, productmanager van het taxatie management systeem, de werkgroep aan: “Ons systeem heeft al de juiste structuur, de vereiste audit trailing, een uitgebreide set aan rapportages en analyses en een uniforme en transparante workflow. Op veel punten voldoen wij dus nu al aan de aanbevelingen van de PTA. Door dit project samen met de marktpartijen op te pakken, vindt de beoordeling en de acceptatie al tijdens het proces plaats en zijn we uiterlijk eind van dit jaar volledig compliant.”

Bron: Reasult

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Reasult in de CorporatieGids 2014 te bekijken.