Raderadvies: "Corporaties ontzorgen bij onderhoud met het oog op de klant"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoe houdt een corporatie grip op het onderhoud van haar vastgoed, zonder tegelijkertijd haar huurder uit het oog te verliezen? Onderhoudsspecialist Raderadvies is op 22 september tijdens CorporatiePlein aanwezig, en wil aan bezoekers laten zien hoe het corporaties op dit gebied kan ondersteunen. Radboud van Ton, Commercieel Directeur bij Raderadvies: "Wij specialiseren ons in de implementatie onderhoudsmehodiek NEN 2767 en ondersteunen corporaties graag bij de inrichting, inspecties, opleidingen en het begeleiden van uitvoeringstrajecten, waarbij we het belang van de klant centraal zetten."

Naast nieuwe wet- en regelgeving uit Den Haag - zoals de DAEB/niet-DAEB scheiding - moeten corporaties tegelijkertijd goed om weten te gaan met nieuwe technologische ontwikkelingen. Radboud:  "Zo nemen verduurzaming, gebouwveiligheid en het digitaliseren van vastgoedgegevens een steeds belangrijkere rol in."

"Daarnaast krijgt de sector in 2018 te maken met grote kosten, de verhuurdersheffing zal waarschijnlijk worden verhoogd tot ongeveer twee miljard euro. Hierdoor zullen corporaties minder te besteden hebben aan onderhoud. Corporaties zullen meer gaan sturen op risico’s, die door middel van de NEN 2767 in kaart kunnen worden gebracht. Veiligheid zal dan bijvoorbeeld onder hoog risico vallen, terwijl esthetica onder laag risico wordt gerekend."

Focus op huurder
De corporatiesector is er volgens Radboud daarbij steeds meer op gericht om de klant centraal te stellen, en focus te houden op de huurder. "Een onderdeel hiervan is de verandering van de werkmethodieken waarbij processen worden vereenvoudigd en de kwaliteit van dienstverlening naar een hoger niveau wordt getild, zonder dat hieruit direct hogere kosten komen. Daarnaast zal de sector steeds meer aandacht (moeten) besteden aan het verduurzamen van gebouwen en dienstverlening."

Sparringpartner
Hoe een corporatie dit het beste aan kan pakken staat centraal op de stad van Raderadvies op 22 september. "Wij willen de bezoekers van CorporatiePlein dan ook graag informeren over hoe wij hen kunnen ontzorgen door te adviseren en ondersteunen bij het beheer en onderhoud van hun vastgoed," sluit Radboud af. "Wij zijn graag hun sparringpartner bij het implementeren van het onderhoudsbeleid, onderhoudssoftware en het in kaart brengen van de onderhoudsbehoefte van het woningbezit."

Raderadvies is op CorporatiePlein te vinden op stand 26.