Rabobank: Samen met corporaties werken aan een betere wereld

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Aart Cooiman, sectorspecialist woningcorporaties bij Rabobank.

Tijdens CorporatiePlein kunnen bezoekers bij Rabobank terecht voor een gesprek met financiële insteek, begint Aart: “Wij zijn dé partner voor woningcorporaties als het gaat om bijvoorbeeld verzekeren, een rekening courant of ongeborgde financieringen. Maar daarnaast gaan we ook graag over andere zaken in gesprek. Denk aan efficiënt samenwerken, verduurzamen, het sociale domein of innovatie.”

Verzekeren en verduurzamen
Op de beursdag geeft Rabobank verschillende kennissessies voor bezoekers. “Zo vertellen we in de sessie Verzekeren over de ontwikkelingen op de verzekeringsmarkt en de (on)verzekerbaarheid van woningcorporaties. Daarnaast geven we een kennissessie over de verduurzaming van gespikkeld bezit. Welke financieringsmogelijkheden zijn er beschikbaar en waar wordt aan gewerkt om gespikkelde particuliere woningen te verduurzamen? En welke mogelijkheden zijn er voor collectieve warmtenetten?”

Samenwerking met Itris
Onlangs heeft Rabobank een samenwerking aangekondigd met ICT-leverancier Itris. “In een derde kennissessie vertellen we daar graag meer over. Wat is het doel, waarom willen we dit, wat levert het op en hoe gaat de samenwerking eruit zien. Tot slot organiseren we een kennissessie waarin een financieel manager van een corporatie in gesprek gaat met zijn Rabobank relatiemanager over de mogelijkheden die de samenwerking met Itris gaat bieden en welke voordelen dit heeft voor huurders. Per slot van rekening zijn zij het waar we dit allemaal voor doen. De strategie van Rabobank luidt niet voor niets ‘Growing a better world together’. We heten bezoekers tijdens de beurs dan ook van harte welkom – fysiek of virtueel – op onze stand, waar we met een klein team van betrokken collega’s voor hen klaarstaan.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Rabobank