Portefeuille management en 24/7 Apps bij Aareon op CorporatiePlein

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

"Eén van de meest belangrijke ontwikkelingen binnen de corporatiesector die momenteel speelt, is wat ons betreft 'portefeuille management'." Dat stelt Arie van der Deijl van softwarebedrijf Aareon. CorporatieGids.nl ging met hem in gesprek over wat Aareon van plan is te laten zien op CorporatiePlein, het bedrijfsvoering & ICT-evenement voor woningcorporaties dat op 24 september in Expo Houten plaatsvindt.

Portefeuille management zal op 24 september dan ook centraal staan op de stand van Aareon: "Corporaties hebben hier belang bij; ze kunnen immers hun geld maar één keer besteden. Hiervoor is het belangrijk om binnen diverse processen en taakgebieden goed inzicht te hebben over de status van het bezit. Binnen de gehele informatiehuishouding automatiseert Aareon met Tobias AX alle benodigde informatie zodat woningcorporaties de juiste beslissingen kunnen nemen. Daarnaast beschikken we over de juiste dashboards om zowel op strategisch als tactisch niveau de beslissingen te ondersteunen en een integraal beleid uit te voeren."

Eén andere trend in de sector is volgens Arie de constante beschikbaarheid van informatie- en wijzigingsmogelijkheden voor zowel huurders als medewerkers op verschillende devices. "Daar gaan wij op CorporatiePlein verder op inspelen. Hiervoor heeft Aareon namelijk enkele mooie oplossingen in huis. Instrumenten als Portalen en App's vervangen hiermee de noodzaak om op kantoor alles binnen de ERP-omgeving te moeten verwerken. Moderne innovatieve instrumenten zorgen voor een optimaal flexibele aansluiting van de benodigde informatie. Of het nu een huurdersportaal betreft of een consulententenapp, alle tools zijn één op één aangesloten op de centrale database. Hierdoor kan iedereen altijd en overal over de laatste en juiste informatie beschikken."

"Wij zijn ervan overtuigd dat een ERP-systeem van groot belang is bij het afhandelen van de totale informatiehuishouding," gaat Arie verder. "Steeds meer medewerkers zullen echter los van het primaire systeem de behoefte hebben aan de gewenste informatie ter ondersteuning van hun werk. En hiervoor is Aareon de partij. Wij bieden naast ons ERP-systeem Tobias AX verschillende mooie Business Apps om huurders én medewerkers goed op de hoogte te houden van actuele informatie en werkprocessen vanuit het veld. Wij willen deze dan ook graag aan corporatiemedewerkers laten zien op CorporatiePlein."

Aareon is tijdens CorporatiePlein te vinden op stand 31.