NetwIT publiceert boek over uitbesteding van ICT bij woningcorporaties

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

‘ICT-uitbesteding bij Woningcorporaties’. Dat is de titel van het tiende boek in de NetwIT-reeks ‘Kennis moet je delen’. Op 1 december overhandigde Albert van Heugten als voorzitter van NetwIT het boek aan de auteur, Walter Wittkamp. Het boek behandelt een actueel thema binnen de corporatiebranche, namelijk de uitbesteding van de ICT. Een onderwerp dat van meerdere kanten belicht kan worden,  zo blijkt.

Corporaties moeten steeds weer voldoen aan nieuwe juridische en financiële normen. Dit zorgt voor schaarste aan financiële en personele middelen in de hele sector. Om toch de continuïteit te garanderen zijn er verschillende opties mogelijk. Eén daarvan wordt in dit boek beschreven: de uitbesteding van ICT. Maar waar hebben we het dan eigenlijk over? Welke varianten zijn er? Welke impact heeft uitbesteding op de organisatie? Levert uitbesteding wel op wat we ervan verwachten?

Het boek is een op verzoek van NetwIT gepopulariseerde versie van de MBA-eindthesis van  Wittkamp. Als onafhankelijk adviseur inzake architectuurvraagstukken bij woningcorporaties is Wittkamp goed op de hoogte van hetgeen zich in deze sector afspeelt. Naast interessante aanbevelingen worden in het boek ook enkele praktijkvoorbeelden genoemd van corporaties die de ICT, of een deel daarvan, hebben uitbesteed.

Het boek is voor niet NetwIT-leden te bestellen bij NetwIT (info@netwit.nl) of via het contactformulier op www.netwit.nl. Prijs:  € 25,00.

Bron: NetwIT