NEH legt tijdens het CorporatiePlein de focus op 'Cloud en Veiligheid'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De corporatiebranche is vol in ontwikkeling. Corporaties zijn toe aan innovatie en kiezen steeds vaker voor ICT-oplossingen in de cloud. Een ontwikkeling die naast mooie kansen ook enkele uitdagingen met zich meebrengt. Goede beveiliging is essentieel bij de keuze voor digitalisering, outsourcen van de kantoorautomatisering of mobiel werken. Om deze reden staan de drie stands van NEH tijdens het CorporatiePlein in het teken van Cloud en Veiligheid.

Jan Pieter Cleveringa, Algemeen Directeur van NEH, vertelt: "Waar corporatiemedewerkers overal en altijd, vanaf elk type device, veilig toegang willen hebben tot bedrijfsgegevens en -applicaties, resulteert deze ontwikkeling in een toenemende vraag naar oplossingen als Office 365 en Hosted Voice."

Meer aandacht
De ontwikkeling in de manier van werken vormt naast een aantal mooie kansen ook enkele uitdagingen voor woningcorporaties. "Eén daarvan is informatiebeveiliging. Door veranderingen in de WBP en de meldplicht datalekken is er meer aandacht voor informatiebeveiliging bij woningcorporaties, maar nog altijd onvoldoende. Gegevens van medewerkers en huurders moeten te allen tijde worden beschermd en verbindingen naar de bedrijfsgegevens en -applicaties moeten altijd veilig zijn. Met diensten als identiteitsbeheer, mobiel beheer en Security Monitoring laat NEH de corporatiemedewerker met hun favoriete applicaties en apparaten laten werken, waarbij de veiligheid van bedrijfsdata wordt gegarandeerd."

"Overigens moeten corporaties zich daarbij niet alleen richten op de techniek," gaat Jan Pieter verder. "Medewerkers moeten bewust zijn van hun eigen bijdrage aan informatiebeveiliging. Bij 93 procent van alle incidenten is er namelijk een menselijke fout in het spel. Om dit bewustzijn te verhogen verzorgt NEH security awareness trainingen, welke ook op het CorporatiePlein tentoongesteld zullen worden."

Kansen
NEH gelooft dat de ontwikkelingen in de corporatiebranche zich in een hoog tempo zullen opvolgen. Hierop inspelend ziet de ICT-dienstverlener dat er steeds meer samenwerkingsverbanden tussen corporaties ontstaan, en NEH moedigt dit aan. Op het gebied van ICT en het uitbesteden van de kantoorautomatisering liggen hier voor corporaties mooie kansen, die NEH voor de bezoekers van CorporatiePlein graag uiteen wil zetten.

Inspelend op het algemene thema 'Innovatie in de bedrijfsvoering' van CorporatiePlein, wil NEH het hebben over 'Cloud en veiligheid'. Bezoekers kunnen terecht voor alle genoemde onderwerpen op drie stands, zoals Kantoorautomatisering in de cloud (Stand 48), informatiebeveiliging, beveiligingsbewustzijn en gegevensbescherming en Security Monitoring (Stand 41) en Innovatie, Hosted Voice, Office 365 en identiteit- en mobiel beheer (Stand 57).

NEH is op CorporatiePlein te vinden op stand 41, 48 en 57.