NEH informeert corporaties inzake de overgang van de WBP naar de AGV tijdens CorporatieGids LIVE

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Tijdens een interactieve sessie van NEH op de CorporatieGids LIVE kennisdag op 7 april 2016, heeft NEH woningcorporaties geïnformeerd over de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en de overgang naar de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AGV). Tips, trics, handvatten en kennis van de markt werden gedeeld om de aanwezigen verder te helpen op weg naar de nieuwe eisen vanuit de AGV.

Eén van de belangrijke onderwerpen die werd besproken was het Privacy Framework dat NEH hanteert bij haar klanten. Het Privacy Framework is een proces die organisaties ondersteund bij het inrichten, verbeteren en borgen van privacy maatregelen, dit om te voldoen aan privacywetgeving én voor borging van de organisatieontwikkeling en professionalisering van de bedrijfsvoering.

“Zeer interessant en zinnig om hier aanwezig geweest te zijn”, gaf één van de bezoekers na afloop van de sessie aan. “De sessie die NEH heeft verzorgd gaf een duidelijk beeld wat er op het gebied van privacy en de wetgeving hieromtrent van ons als corporatie wordt verwacht, zowel nu als in de nabije toekomst.” 

Aan het eind van de sessie zijn er direct een aantal afspraken gemaakt met aanwezige corporaties om dieper op de materie in te gaan. 

Meer informatie over WBP en AGV?
NEH biedt verregaande ondersteuning bij het WBP-proof maken van woningcorporaties als belangrijke stap naar de AGV. Bent u benieuwd wat NEH voor uw woningcorporatie kan betekenen op het gebied van de Wet Bescherming Persoonsgegevens of de Algemene Verordening Gegevensbescherming? Neem dan contact met ons op via marketing@nehgroup.com of bel naar 033 4343 070. 

Bron: NEH

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NEH in de CorporatieGids 2016 te bekijken.