Maak kennis met de auteurs en hun bijdrage aan "Een andere kijk op informatiebeleid’ tijdens regionale bijeenkomsten

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Zou u ook wel eens in gesprek willen met een van de auteurs van het nieuwste NetwIT-boek? Wat is hun ‘andere’ kijk? Hoe pakken ze een en ander aan? Of misschien heeft u zelf wel waardevolle ideeën die u wilt delen?

In het boek wordt, naast een theoretisch inleiding van Antoon Abcouwer (docent informatica aan de UvA), ingegaan op zes praktijkvoorbeelden van Nederlandse woningcorporaties die onlangs hun informatiebeleid en hun informatiesystemen aan de nieuwste eisen hebben aangepast. Elke praktijksituatie is beschreven door een ‘auteurskoppel’ bestaande uit de ICT-manager van de corporatie en diens adviseur. In de komende maanden organiseren wij regionaal gespreide bijeenkomsten waarin telkens één auteurskoppel NetwIT-leden ontvangt om nader in te gaan op hun aanpak en werkwijze. Uiteraard bent u ook welkom op een bijeenkomst buiten uw eigen regio. U mag zelfs ALLE sessies bijwonen! Voorafgaand aan de bijeenkomsten ontvangen alle NetwIT-leden van de auteurs een aantal vragen en stellingen. Hiervoor maken we gebruik van MeetingSphere, een web-based discussie- en samenwerkingsplatform. In de bijeenkomsten gaan de auteurs vervolgens in op de reacties.

Alle bijeenkomsten starten om 12.30 uur en duren tot (uiterlijk)15.00 uur. Vanaf 12.00 uur wordt een lichte (inloop-)lunch geserveerd. De bijeenkomsten worden geleid door Henk Korevaar (een van de oprichters van NetwIT) en er is altijd tenminste één lid van het NetwIT-bestuur aanwezig.

Overzicht bijeenkomsten:

Corporatie/adviseur Datum Locatie
De Woonplaats / Herosult 22/10 Grolsch Veste, ENSCHEDE*
Vhv Arnhem / Twynstra Gudde 05/11 Burgers’ Zoo ARNHEM
De Alliantie / Andersom 12/11 Landgoed Zonnestraal, HILVERSUM
SCW Tiel / VVA-Informatisering 20/11 kantoor SCW, TIEL
De Samenwerking / HKP 25/11 WTC, AMSTERDAM
evt. extra bijeenkomst 02/12 Groningen Airport Eelde

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar secretariaat@netwit.nl, met daarin de namen van de deelnemers en voor welke bijeenkomst(en) u zich wilt aanmelden. Uiterlijk een week voor de geplande bijeenkomst ontvangt u een bevestiging met daarbij verdere informatie over het programma, de locatie en een routebeschrijving.

*) voor belangstellenden is er voorafgaand aan de bijeenkomst een rondleiding door het hele stadion mogelijk.

Bron: NetwIT