Kubion: "Regiesysteem essentieel voor corporatie van de toekomst"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Corporaties moeten zich momenteel meer richten op hun kerntaken, en nemen daarbij steeds vaker de rol van opdrachtgever en regisseur in. Dat zegt Bart van Haren, directeur van softwareleverancier Kubion. Volgens het Utrechtse bedrijf is een flexibel digitaal platform nodig om dit goed te faciliteren, en Kubion speelt daarop in met haar regiesysteem IRIS. Het bedrijf wil hier op 22 september tijdens CorporatiePlein meer over vertellen. "Met een regiesysteem kunnen corporaties eenvoudig gegevens uitwisselen, beslisondersteunend werken en snel acteren op veranderingen in de markt."

Bart legt het belang van een regiesysteem uit: "Dit zorgt voor een degelijk fundament binnen een corporatie, eenvoud in communicatie en service, heldere koppelvlakken en veel ruimte om aan de voorkant te innoveren. De klant, medewerkers, partners en stakeholders ondervinden geen last van koppelingen naar onderliggende systemen of uitbesteed werk naar andere partijen. Daarnaast willen corporaties graag een standaard product wat zichzelf bewezen heeft in de markt, maar wel flexibel inrichtbaar en vanuit de cloud beschikbaar is."

Wonen in computers
Kubion verwacht dat het verder doorvoeren van online (self)service de komende jaren een grotere rol gaat innemen. "Dit werkt sneller dan voorheen, is altijd beschikbaar en zorgt voor een oplossing in één interactie. Online samenwerken stopt niet bij klanten, maar geldt voor alle partners van de woningcorporatie. De klantenservice, website, intranet, klant- en leveranciersportalen versmelten tot één digitaal platform waarin geïntegreerde communicatie plaatsvindt. Beslisondersteuning met behulp van chatbots en machine learning zullen hiervoor steeds meer worden ingezet."

"Kijkend naar de toekomst - en vooral naar The Internet of Things - wordt de noodzaak van een digitaal platform nog groter. Apparaten gaan zelf melden wanneer ze onderhouden moeten worden of kapot zijn. Sleutelbeheer gaat straks volledig automatisch, corporaties bezitten 'smart homes' en bevinden zich in 'smart cities'. Kortom: klanten wonen in computers."

Nieuwe versie
Op CorporatiePlein presenteert Kubion de nieuwe versie van IRIS. "Met IRIS kunnen corporaties vanaf één plek alle sites en portalen die nodig zijn voor optimale service van de doelgroepen beheren. Onze best practice maakt het daarnaast makkelijker en sneller om met IRIS aan de slag te gaan, en alle functionaliteiten kan op elke website herbruikt worden. Met onze module Taken&Zaken verbindt de corporatie doelgroepen eenvoudig en worden communicatiekanalen geïntegreerd. De gehanteerde beslistechnologie is zo opgebouwd dat deze chatbots ondersteunt. Met de nieuwe versie van IRIS laten wij bezoekers van CorporatiePlein zien hoe wij hiermee de toekomstige corporatie ondersteunen, met standaard software die goed flexibel in te richten is."

Kubion is op CorporatiePlein te vinden op stand 53.