Info Support over het succesvol inrichten, uitvoeren en beheren van digitale processen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De goede uitvoering en beheer van processen in de IT is een succesfactor voor verlaging van de bedrijfslasten. Dat stellen Arjan Hiemstra en Jos van Dixhoorn van Info Support Real Estate Services. Hoe een corporatie dit werkelijkheid kan maken staat centraal op de stand van de exposant op 22 september tijdens CorporatiePlein.

"Verlaging van bedrijfslasten wordt onder andere nagestreefd door processen te automatiseren en te digitaliseren," begint Jos. "Om dit te maximaliseren is het doel niet het automatiseren van stappen in het bestaande proces, maar een volledig automatisch uitgevoerd proces te realiseren waarbij alleen uitval met de hand wordt verwerkt.Zo kan een corporatie bijsturen bij uitval en heldere KPI's vaststellen voor de optimalisatie van het proces."

"Zo'n volledig geautomatiseerd proces moet in goede banen worden geleid, want zonder handmatige tussenkomst van medewerkers moeten aanvragen verwerkt, gegevens geregistreerd en bedrijfsregels gecontroleerd worden, en wordt er ook gecommuniceerd met klanten en leveranciers. Activiteiten die meerdere organisaties, afdelingen en applicaties raken. Dit vraagt om één plek waar al deze lopende processen geregistreerd en beheerd worden. Net als we één applicatie aanwijzen om een bepaald gegeven te registreren en beheren."

Belangrijke ontwikkelingen
Het introduceren van platte organisatiestructuren en het uitgangspunt van eigen verantwoordelijkheid van medewerkers geeft ook een behoefte aan inzicht in lopende processen, legt Jos uit. "Welke processen lopen er, en wat moet als eerste opgepakt worden? In deze nieuwe organisatiestructuren wordt gestuurd op resultaat en niet op activiteit. Wil een medewerker zorg dragen voor zijn eigen resultaat, dan zal hij ook moeten weten wat hij moet doen om een resultaat te behalen. Daarbij hoort er voor hem één plaats te zijn waar inzicht in de processen is en openstaande taken opgepakt kunnen worden. Onafhankelijk waar deze gegevens vandaag komen."

Naast de digitalisering van processen is de beweging naar Shared Service Centers en de cloud voor Info Support Real Estate Services een belangrijke. "Zo willen corporaties de prestaties van informatievoorziening verbeteren, maar een toepassing in beheer bij anderen kent minder inrichtingsvrijheid dan één in eigen beheer. Dit geeft een bepaalde starheid die niet wenselijk is voor procesoptimalisatie en efficiency. De benodigde flexibiliteit komt daarmee buiten de applicaties in het digitale proces te liggen. Een goede uitvoering en monitoring hiervan is daarin een belangrijke randvoorwaarde. Er is flexibiliteit nodig die gecreëerd moet worden op een robuust fundament van toepassingen in het landschap."

Succesvol inrichten
De Datarotonde speelt hierin volgens Arjan een cruciale rol, en staat daarom centraal tijdens CorporatiePlein op de stand van Info Support Real Estate Services. "Dit is samen met de ondersteunende dienstverlening de oplossing voor het succesvol inrichten, uitvoeren en beheren van digitale processen. Zij dragen de zorg voor de verbinding tussen front- en backoffice en tussen uw organisatie met de keten. We leggen bezoekers van CorporatiePlein hier graag meer over uit op onze stand en in het nieuwe boekje wat u daar kunt ophalen."

Info Support Real Estate Services is op CorporatiePlein te vinden op stand 19.