Incit; Wie zijn zij? Wat is hun toekomstvisie op de corporatiemarkt? Wat doen zij?

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

In de CorporatieGids 2014 presenteren leveranciers en adviseurs zich met een bedrijfsprofiel. Wie zijn zij? Wat is hun toekomstvisie op de corporatiemarkt? Wat doen zij precies? Op corporatiegids.nl zetten we op toerbeurt een leverancier of adviseur centraal. Ditmaal aandacht voor Incit.

Bedrijfsprofiel
Incit is een Zweedse onderneming die sinds 1966 actief in de sector van vastgoedbeheerders en exploitanten. Eind jaren '70 startte Incit met het ontwikkelen van software voor deze sector. Inmiddels heeft Incit haar 4e generatie geïntegreerde software voor financieel- en vastgoedbeheer beschikbaar: Xpand. De unieke architectuur en innovatieve functionaliteit van Xpand is mede gevormd door de eerdere grote crisis in de Zweedse corporatiesector. Incit maakt thans deel uit van Aareon.

Aantal medewerkers: 75
Aantal klanten in corporatiemarkt: 400+
Actief in corporatiemarkt sinds: 1966
Gebruikersvereniging: Xpand User Group (Int)

Korte productomschrijving
Xpand is een zeer complete suite voor financieel- en vastgoedbeheer, niet sectorspecifiek, met zeer uitgebreide functionaliteit, stabiel, schaalbaar en zeer flexibel in te richten in een verhoudingsgewijs korte implementatieduur. Xpand is zeer toegankelijk t.b.v. integratie met omliggende systemen, waardoor échte procesintegratie én -automatisering mogelijk wordt.

Incit is in de corporatiemarkt actief met de diensten
ERP-totaaloplossing
Xpand
ERP-module Vastgoed
Verhuur, Verkoop, Woonruimteverdeling, VvEBeheer, Woningcartotheek, Servicekosten, Short Stay
ERP-module Financieel
Financieel beheer verhuurproces, Boekhouding, Facturering, Inkoop
ERP-module Beleid & Sturing
Financiële meerjarenprognose, Contractmanagement, Activa, Leningen
ERP-module Onderhoud
Planmatig onderhoud, Niet-planmatig onderhoud, Inspectie, Mobiele ondersteuning onderhoud, Mobiele ondersteuning inspectie en woninginspectie, Mobiele ondersteuning werkorders, opname meterstanden
ERP-module Vastgoedontwikkeling
Projectadministratie
ERP-module Relatiebeheer
KlantContactCentrum, Beheer relaties en contacten (CRM)
ECM
Workflow management, Document creatie, Xpand Web (Intranet, Extranet, Portals)
Business Intelligence
Datawarehouse, Managementinformatie
IT-diensten
Cloudservices, Outsourcing, IT-beheer, Backupservice, Ondersteuning en beheer mobiele devices

Specificaties
Platform gebaseerd op
: Microsoft.Net
Proces dat met een (web)app kan worden ondersteund: Inspecties, tijdschrijven, werkplan, dagelijks onderhoud, meterstanden.

Referenties
Xpand wordt gebruikt door meer dan 350 vastgoedbeheerders en -exploitanten, het merendeel zijn woningcorporaties en VvE beheerders (van 350 tot 325.000 VHE). In Nederland wordt Xpand thans gebruikt door DUWO en IJsseldal Wonen.

Toekomstvisie
Verlaging van bedrijfslasten door maximale operational excellence in bedrijfsvoering mbv échte proces- en applicatie integratie tussen primair systeem (Xpand) en website/huurdersportaal, kcc/ kennisbank, dms en woningbemiddelingsportalen. Maximalisatie van self service mogelijkheden voor huurders én ambulante medewerkers. Xpand is de ideale basis voor de 'internet corporatie' die meer wil kunnen bereiken met dezelfde of minder resources door de regel te automatiseren, maar niet de uitzondering.

Bezoekadres
Smakheul 2, 4201 HG, Gorinchem
Postadres
Postbus 3100, 4200 EC, Gorinchem
T 0183-660833
W www.incit.nl
E eduard.kaan@incit.nl / info@incit.nl

Bron:CorporatieGids2014

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Incit in de CorporatieGids 2014 te bekijken.