Hoe De Woonplaats zorgt voor adoptie van de nieuwe digitale werkomgeving

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De Woonplaats beheert zo’n 18.000 verhuureenheden in de regio Enschede-De Achterhoek. Om kostenefficiënter te werken en samenwerking gemakkelijker te maken, maakte De Woonplaats onlangs de overstap naar Office 365. Motion10 helpt hen de nieuwe werkomgeving in de organisatie breed geaccepteerd te krijgen. Wat waren daarbij de belangrijkste succesfactoren en uitdagingen?

Makkelijker digitaal samenwerken en vergaderen   
We spraken met Sander Hilgerink, technisch applicatiebeheerder bij De Woonplaats: “Het project kwam vooral voort uit wensen van het management, en zij waren dan ook de belangrijkste stakeholders. Wat hiervoor veel gebeurde was dat medewerkers documenten met elkaar deelden via platforms als Dropbox en dergelijken. Toen hebben we gezegd: ‘Misschien is het niet het meest veilige om daar je bedrijfskritische informatie uit te wisselen.’ We hebben bepaald dat we digitaal wilden vergaderen, en digitaal bestanden uit wilden wisselen en samenwerken, op een veilige manier.” 

Denken vanuit het portaal
“Vanuit bijna alle teams is inmiddels al wel iets geplaatst op het nieuwe intranet. Het oude intranet is ook gesloten. Alle documenten, handleidingen, declaratieformulieren zijn over. En dat weet iedereen goed te vinden. De intranetfunctionaliteit is dus alvast goed geland. Nu het nieuwe werken en het denken in teamsites en projectensites nog. Het lastige is nog dat je vanuit dat portaal moet gaan denken.”

Nog meer focus op adoptie benodigd   
Sander: “De algehele conclusie voor nu: We hebben allemaal goed werk verricht, alles staat. We hebben met z’n allen gezegd, aan het begin, dat adoptie één van de belangrijkste pijlers is. Maar je moet nog beter vooraf kijken: wat voor mensen hebben we in de organisatie, en hoe ga je die mensen meekrijgen in de adoptie? Je adoptieplan moet goed aansluiten bij de mensen in je organisatie.

Het is allemaal heel erg makkelijk geworden, om bij je data te kunnen. Mensen hebben nu  thuis een werkplek. Het makkelijker online beschikbaar hebben van je data, wordt zeer gewaardeerd.”

Meer over de resultaten van dit project en de belangrijkste leerpunten leest u in de volledige case study. 

Over Motion10 
Wij helpen organisaties om beter, slimmer en efficiënter te werken. Omdat zij willen groeien, veranderen of innoveren. Wij verbinden mensen, systemen en processen. Integratie zit in ons DNA en wij zijn specialisten in digitaal samenwerken en business intelligence. We weten hoe we meer waarde kunnen halen uit de systemen en informatie die organisaties rijk zijn.

Bron: Motion10

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Motion10 in de CorporatieGids 2016 te bekijken.