Het kan! Een digitale wereld voor kleine(re) woningcorporaties

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op het MKW event, georganiseerd door BCT en haar partners Data Space en SmartDocuments, is aangetoond dat digitaal werken op een laagdrempelige en gebruiksvriendelijke wijze voor elke woningcorporatie mogelijk is. Hoe groot of hoe klein de organisatie ook is.

Het afgelopen kwartaal hebben 28 deelnemende corporaties ervaren dat collega-corporaties met dezelfde problematiek worstelen. Met dank aan de diversiteit aan rollen (directeur-bestuurders, managementassistenten en afdelingen financiën en wonen/verhuur) kon een iedere deelnemer ervaren dat zij niet de enige zijn die belemmerd worden door interne en externe factoren. Vaak heeft de medewerker meerdere petten op, meer verantwoordelijkheden en wordt men meegenomen in de waan van de dag. Tegelijkertijd wordt informatie zowel fysiek als digitaal opgeslagen (de bekende mappenstructuur) en stijgt de frequentie van deze informatie.

Woningcorporaties merken dat zij gezamenlijk kampen met een behoefte aan structuur binnen de informatievoorziening. De dagelijkse werkzaamheden van een kleine(re) corporatie verschillen niet met een grote woningcorporatie, maar automatisering/ modernisering lijkt allemaal zo moeilijk en ver weg.

  • Waarom zou het wiel opnieuw uitgevonden moeten worden?
  • Waarom wordt de behoefte/wens voor digitalisering uitgesteld?
  • Is er te weinig draagvlak, worden prioriteiten anders gesteld of is men te voorzichtig in het nemen van stappen?


In deze tijd kan en moet het!
Tijdens het MKW event hebben de drie partners aangetoond dat er een digitale cyclus bestaat die speciaal is afgestemd op de kleinere corporaties. Daarmee wordt op een moderne wijze de administratie digitaal (en dus papierloos) op orde gehouden, informatie uniform gecreëerd en beheerd en behoeft de bereidwilligheid van medewerkers geen showstopper meer te zijn.

Laat u inspireren!
Drie corporaties zijn tijdens de verschillende MKW-events zo geïnspireerd geraakt dat ze besloten hebben om verdere digitalisering van archieven en processen versneld door te voeren met BCT en partners. In het najaar zal het MKW event opnieuw georganiseerd worden op diverse locaties in Nederland. Laat u inspireren over de mogelijkheden en de meerwaarde van digitalisering.

Bron: BCT