HC&H Consultants: Corporaties moeten zich richten op continu verbeteren én innoveren

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Door de toename aan mogelijkheden voor digitalisering, verschuift het accent van ‘zorgen dat het blijft werken’ naar continue verbetering met de focus op digitalisering van dienstverlening en processen. Hoe zorg je er echter voor dat je organisatie deze stap kan maken? HC&H Consultants vertelt daar op 26 september meer over tijdens CorporatiePlein, en wij gingen voorafgaand in gesprek met directeur Annelies van den Berg.

“Onze visie is dat corporaties – al dan niet gedwongen door externe digitale ontwikkelingen – zich meer moeten gaan richten op continu verbeteren én innoveren,” begint Annelies. “Dit om flexibel in te kunnen spelen op de omgevingsdynamiek.”

Verbeteren en innoveren
Volgens Annelies zit er een duidelijke lijn tussen continu verbeteren en innoveren. “Continu verbeteren borduurt namelijk voort op het bestaande en is er op gericht om incrementeel te verbeteren. Voorbeelden zijn het implementeren van een nieuwe module van je ERP-leverancier of handmatige stappen in een proces digitaliseren. Innoveren gaat om nieuwe ideeën die al dan niet gebaseerd zijn op het toepassen van nieuwe technologie. Dat kan zowel incrementeel als radicaal zijn, zoals het aan de slag gaan met data analytics, big data of Internet of Things. Om innovatie binnen de corporatiesector te bevorderen heeft HC&H Consultants ook het InnovatieLab Corporaties gelanceerd.”

Digitalisering en procesoptimalisatie
Tijdens CorporatiePlein kunnen bezoekers over deze onderwerpen in gesprek met Olke Jan van der Meer, Christabe Wybenga, Marnix Ferwerda en Annelies van den Berg. “We vertellen tijdens de beurs graag over bijvoorbeeld digitalisering en procesoptimalisatie, maar ook over samenwerken, continu verbeteren, grip op informatiehuishouding, informatiebeveiliging, strategische vraagstukken, selecties en implementaties van ICT-systemen, sourcing, ketensamenwerking, functioneel beheer, robotisering én het Innovatielab voor woningcorporaties.”

HC&H Consultants is op CorporatiePlein te vinden op stand 22

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: HC&H Consultants