'Goed verbinden en integreren om uitdagingen voor corporaties aan te gaan'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De nieuwe wetgeving waarin commerciële activiteiten steeds meer afgestoten worden, de huurdersheffing en het ongunstige investeringsklimaat. Volgens Jacob Hoeflaken, Business Analist bij Axians, zorgen deze ontwikkelingen in de sector ervoor dat corporaties 'lean and mean', maar ook verantwoord moeten ondernemen. "De sociale functie ligt steeds meer onder een vergrootglas, en daarom zoeken corporaties steeds vaker elkaar op om te kijken hoe zij samen deze uitdagingen te lijf kunnen gaan." Goed verbinden en integreren is daarbij essentieel, en daar wil Axians op CorporatiePlein meer over vertellen.

Volgens Jacob worden momenteel vooral de processen tussen de huurder en corporatie gedigitaliseerd. "De komende jaren verwachten wij dat ook de integratie met andere ketenpartners - zoals leveranciers, aannemers en toezichthouders - gedigitaliseerd en verder geïntegreerd zal worden via koppelingen en apps. Daarnaast voorzien wij dat door de opkomst van The Internet of Things het zogenaamde 'predictive maintenance' zal opkomen. Door samenwerking zullen ook steeds meer ICT-platformen ontstaan die bepaalde diensten aanbieden aan corporaties onder het motto 'Standaard koppelingen of zelfs standaard processen uit de cloud'."

Integratieplatform
Het verbinden en integreren van mensen, bedrijven, applicaties en apparaten speelt hierbij een steeds belangrijkere rol. "Wij spelen hierop in door het leveren van ons Neptune integratieplatform dat gericht is op het optimaliseren van de informatievoorziening en bedrijfsprocessen. Dit gebeurt door het verbinden en ontsluiten van data, om zo informatie te verrijken en processen te verbeteren. Hierbij gaat het niet alleen om de corporatie zelf, maar ook om de integrale keten van huurders, corporaties, leveranciers, aannemers en toezichthouders."

Neptune
Het integratieplatform van Axians staat dan ook centraal op haar stand op 22 september. "Alleen door goede ketenintegratie kan de corporatiesector verder geoptimaliseerd worden. Ons Neptune integratieplatform met de op VERA gebaseerde Bouwen & Wonen add-on is speciaal voor dit doel ontwikkeld. Dit platform wordt aangevuld met diensten op het gebied van Business Intelligence (Wooncontrol), Unified Communication, security en networking."

Axians is op CorporatiePlein te vinden op stand 22.