Geheel vernieuwd Thuis in de Achterhoek live: Keuzevrijheid, eenvoud en transparantie voor woningzoekenden

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Goed nieuws voor woningzoekenden in de Achterhoek. De nieuwe website ThuisindeAchterhoek.nl is live. Deze nieuwe website is het resultaat van een samenwerking tussen de Achterhoekse woningcorporaties Sité Woondiensten, Wonion en ProWonen, en Enserve en Zig. Het volledige woningaanbod van al deze corporaties en het aanbod van De Woonplaats en Woonzorg is vanaf nu te vinden op de nieuwe website. Dit zorgt voor optimaal gemak en een compleet overzicht voor woningzoekenden.

Achter de nieuwe website zit een flexibel, toekomstbestendig woonruimteverdeelsysteem, met eenzelfde beleid én regels voor het verdelen van de sociale huurwoningen in de Achterhoek. Het systeem maakt het eenvoudiger voor woningzoekenden en biedt bovendien veel keuzevrijheid.

Samenwerking is de essentie
“Wij zijn er binnen Zig heel trots op dat wij na een uitgebreid selectietraject als leverancier waren gekozen en nú binnen tijd en budget live gaan,” vertelt Laurens van den Brink van Zig. “Het is heel prettig om te werken met corporaties die al 10 jaar samenwerken als regio en daardoor goed weten wat ze wél en vooral ook niet meer willen. We mogen allemaal super tevreden zijn met de samenwerking en het mooie eindresultaat! “

Een wens die in vervulling gaat
Met de lancering gaat een langgekoesterde wens in vervulling. “Tien jaar geleden hebben we samen gezorgd dat er één website en woonruimteverdeelsysteem is voor sociale huurwoningen in de Achterhoek. Nu gaan we daarin nog een stap verder”, vertelt Els Birkenhäger, directeur-bestuurder van Sité Woondiensten en tevens voorzitter van de Achterhoekse corporaties. “We willen woningzoekenden zoveel mogelijk keuzevrijheid, eenvoud, uniformiteit en transparantie bieden. Daarom hebben we de afgelopen periode hard gewerkt aan een vernieuwd ThuisindeAchterhoek.nl, met zo min mogelijk regels. Verschillende huurdersverenigingen en ruim 1.500 woningzoekenden hebben meegedacht in het traject om te komen tot één gezamenlijk beleid voor het verdelen van sociale huurwoningen. Het resultaat is vanaf vandaag, 10 januari 2023, te zien op www.thuisindeachterhoek.nl.

Naast een compleet vernieuwde website, kiest Thuis in de Achterhoek ook voor de App voor Woningzoekenden. Binnenkort kunnen de woningzoekenden in de Achterhoek dus nóg eenvoudiger via het device dat ze altijd bij zich hebben een woning zoeken, reageren en accepteren.

Bron: Zig, Foto: Zig