ETTU over waarom SharePoint hét platform is voor de moderne werkplek

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Een blog van Bart Scheffer, Marketing en Communicatiemanager bij ETTU

Waar het intranet jaren geleden draaide om het informeren van medewerkers over het laatste nieuws, draait het tegenwoordig vooral om mensen en hun werk. Dit wordt ook wel de Digital Workplace of moderne werkplek genoemd. Steeds meer corporaties kiezen ervoor om met SharePoint aan de slag te gaan, zowel lokaal als in de Cloud met SharePoint Online.

Het kan zijn dat jouw corporatie nog twijfelt aan SharePoint als basis voor de moderne werkplek. Deze twijfel komt echter vaak voort uit de eerste implementaties van SharePoint waarin de toepasbaarheid van het systeem achterbleef. Met de laatste release en de nieuwe functionaliteiten van SharePoint Online en SharePoint 2016, heeft SharePoint een behoorlijke voorsprong genomen op andere platforms. Niet voor niets gebruiken 9 van de 10 winnaars in de Intranet Design Annual 2016 SharePoint. Lourens Siderius en Bart Scheffer van ETTU geven je in deze blogreeks de 10 redenen waarom SharePoint het platform is als moderne werkplek voor woningcorporaties.

Een herkenbare User Interface voor gebruikers
Microsoft heeft binnen haar product portofolio een herkenbaar uiterlijk doorgevoerd. Want iedereen kent wel de interface van Microsoft Word, Excel, PowerPoint, etc. In SharePoint gebruik je diezelfde bekende interface met dezelfde knoppen. Veel tijd om ergens aan te wennen heb je dus niet nodig. Gebruikers kunnen meteen aan de slag.

Daarnaast is het werken met documenten binnen SharePoint heel herkenbaar. Binnen SharePoint kunnen namelijk folders of bibliotheken aangemaakt worden waar bestanden naar toe gesleept of geüpload kunnen worden. Het grote voordeel is dat er op deze manier aan documenten gewerkt kan worden met dezelfde beleving als op de lokale computer of de netwerkschijf die binnen veel corporaties gebruikt wordt. Deze herkenbare interface zorgt ervoor dat medewerkers vertrouwd zijn om te werken met SharePoint, wat zorgt voor een hogere adoptie.

Ook aan de contentmanagement kant profiteert de medewerker van een herkenbare User Interface. SharePoint maakt gebruik van de WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor, waardoor berichten snel en eenvoudig opgemaakt worden. Daarnaast biedt SharePoint de mogelijkheid om een standaard sjabloon in te stellen. Hierbij kan de benodigde informatie, zoals een afbeelding, teksten en gerelateerde artikelen, eenvoudig toegevoegd worden vanuit dezelfde gebruiksvriendelijke interface.

Volledige integratie met Microsoft Office Suite (Word, Outlook, Excel)
SharePoint werkt naadloos samen met de Microsoft Office Suite. Hierdoor hebben medewerkers gemakkelijk en snel toegang tot de benodigde informatie. Bovendien zijn medewerkers al gewend om gebruik te maken van hun huidige Officeapplicaties vanuit hun privé omgeving, waardoor de adoptie graad van SharePoint ook velen malen hoger zal liggen dan andere platformen. De integratie van de verschillende Microsoft-oplossingen zorgt er ook voor dat medewerkers over verschillende manieren beschikken om contact op te nemen met een collega.

Daarnaast is het bijvoorbeeld mogelijk om direct vanuit Microsoft Word een artikel te maken en op SharePoint te publiceren. Een goed voorbeeld hiervan is een blogpost. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om een nieuw blogartikel te schrijven en op te maken vanuit Microsoft Word, en daarna direct te publiceren binnen SharePoint.

Ook op andere vlakken zie je de naadloze integratie tussen SharePoint en de Microsoft Office Suite. Zo is het mogelijk om documenten in SharePoint te synchroniseren met Outlook, takenlijsten kunnen direct aangemaakt worden met Microsoft Project, BI-informatie kan eenvoudig bewerkt worden in Excel, is er een naadloze integratie met Skype for Business om te zien of collega’s beschikbaar zijn en is het offline werken aan documenten mogelijk dankzij OneDrive for Business. Kortom: Microsoft biedt met de integratie tussen SharePoint en de Office Suite uitgebreide mogelijkheden om echt digitaal samen te werken binnen de moderne werkplek.

Op 6 december organiseert ETTU een seminar over de Moderne Werkplek. Aanmelden hiervoor kan via de website van ETTU.

Bron: ETTU

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van ETTU in de CorporatieGids 2016 te bekijken.