ETTU over Mobile connectivity en SharePoint als applicatieplatform voor de moderne werkplek

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Een blog van Bart Scheffer, Marketing en Communicatiemanager bij ETTU

80% van de mensen in Nederland beschikt over een smartphone en 65% van de mensen is in het bezit van een tablet. Het is dan ook niet gek dat we leven in een mobile first wereld. Medewerkers werken steeds meer op mobile devices, ook zakelijk gezien. Ze lezen het nieuws, hebben contact met vrienden of collega's en lezen mails en documenten.

Bart Scheffer en Lourens Siderius van ETTU hebben je in de vorige blog alles verteld over de mogelijkheden van Enterprise Search en Social Networking binnen de moderne werkplek. In deze blog staan de mogelijkheden van Mobile connectivity, apps en SharePoint als applicatieplatform centraal.

Mobile connectivity en apps
Microsoft brengt steeds meer apps uit voor iOs, Android en Windows devices om specifieke functionaliteiten van SharePoint en Office 365 te ontsluiten. Denk hierbij aan Office apps voor Word en Excel, waarmee je een brief op je Ipad kan redigeren, een app voor Yammer zodat je die foto van het geslaagde bouwproject met collega’s kan delen en Power BI met realtime dashboards met bedrijfsinformatie. Ook andere leveranciers komen met apps om specifieke functionaliteiten van SharePoint te ontsluiten. Zo is Nintex Mobile beschikbaar in de appstore om mobiele workflows te maken en kan met K2 Appit workflows en forms ingezet worden. Ook ETTU volgt deze mobile first strategie en lanceerde in 2016 de specifieke intranet app voor eConnect Today, hét out-of-the-box intranet in Microsoft Office 365.

Microsoft heeft daarbij het platform Power Apps gelanceerd, waarmee het eenvoudig wordt als corporatie zelf apps te ontwikkelen die je aan medewerkers beschikbaar stelt. Met eenvoudige drag-and-drop functionaliteiten is het zo mogelijk om snel en eenvoudig specifieke apps te ontwikkelen. Denk hierbij aan verlofaanvragen, nieuws en het ontsluiten van bijvoorbeeld handboeken. Het grote voordeel is dat deze apps alleen door medewerkers van jouw organisatie gebruikt kunnen worden.

Naast de verschillende apps die beschikbaar zijn voor het SharePoint platform, biedt SharePoint ook de mogelijkheid om het scherm automatisch aan te passen voor het device dat gebruikt wordt. Dus of je nu op een mobiel, tablet, pc of laptop aan de slag gaat: je krijgt altijd de moderne werkplek die aangepast is aan jouw device. Op deze manier stel je medewerkers in staat om op any device, any place at any time te werken.

Applicatieplatform om diverse business applicaties in onder te brengen (declaraties, bestelformulieren, extranet, communities)
Zoals in het begin van deze blog al is aangegeven, wordt SharePoint vooral als intranet toepassing gebruikt. Het intranet is echter vaak pas de startplek van de moderne werkplek. SharePoint is hierbij uitermate geschikt om als platform te dienen waarmee specifieke bedrijfstoepassingen gerealiseerd kunnen worden.

Zo is het mogelijk om een nieuwe applicatie te maken voor bijvoorbeeld kwaliteitshandboek, contractmanagement of projectmanagement. Het grote voordeel is dat het intranet dan de startplek vormt voor de toegang tot deze specifieke applicaties. Hierdoor worden daadwerkelijke alle applicaties voor de gebruiker op één eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier ontsloten.

Op 6 december organiseert ETTU een seminar over de Moderne Werkplek. Aanmelden hiervoor kan via de website van ETTU.

Bron: ETTU

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van ETTU in de CorporatieGids 2016 te bekijken.