ETTU over best practices en web gebaseerd samenwerken voor jouw moderne werkplek

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Een blog van Bart Scheffer, Marketing en Communicatiemanager bij ETTU

In de vorige blog heb je alles kunnen lezen over SharePoint als applicatieplatform, mobile connectiviy en apps. Een van de voordelen van SharePoint is dat er veel best practices zijn. Daarnaast biedt SharePoint alle benodigde elementen om web gebaseerd samen te werken. Dit houdt dus in dat er al bewezen oplossingen zijn die je zo kan implementeren binnen jouw corporatie. In deze blog lees je hier meer over.

Best practices in de markt
Omdat SharePoint een van de meest gebruikte webapplicatie platformen wereldwijd is, zie je dat er veel Microsoft-partners zijn die op basis van ervaringen bij klanten best practices vertaald hebben naar SharePoint-oplossingen. Zo zijn er standaard toepassingen beschikbaar voor bijvoorbeeld digitaal vergaderen, maar ook voor het integreren van Office sjablonen. Deze toepassingen kunnen eenvoudig aan het SharePoint-platform toegevoegd worden, waardoor de functionaliteiten van SharePoint verrijkt worden. Maar het is ook bijvoorbeeld mogelijk om binnen één week een social intranet draaiende te hebben, zoals eConnect Today van ETTU. Onder andere Woonwenz heeft al gekozen voor deze oplossing.

Microsoft stuurt sinds kort ook aan om standaardoplossingen te kiezen en niet meer voor maatwerk te gaan. De functionaliteiten van SharePoint en in het bijzonder SharePoint Online worden continu uitgebreid, waardoor maatwerk en beheer erg tijdsintensief wordt. Daarnaast maakt het kiezen voor een standaardoplossing het ook makkelijk om vernieuwingen door te voeren en zo nieuwe functionaliteiten door te voeren. Dit betekent dat nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd en het product continu wordt geüpdatet, net zoals bedrijven als Facebook en Spotify werken. Een organisatie groeit dus mee met het product en schaft niet eenmalig meer een product aan. Zoals Edmond Janssen, Informatiemanager van Woonwenz, aangeeft: “Wij zochten nadrukkelijk naar een leverancier met een standaard intranet oplossing in Office 365. Wij wilden niet het wiel opnieuw uitvinden en een intranet hebben dat maar 5 jaar meegaat. Met eConnect Today beschikken wij over een out-of-the-box social intranet waar voortdurend nieuwe functionaliteiten aan worden toegevoegd.”

Alle elementen om web gebaseerd samen te werken
Een document opstellen vanuit Word, opslaan op de netwerkschijf en naar een collega of externe e-mailen. Veel corporaties werken nog op deze manier samen. Maar hoe zit het met versiebeheer? Welke versie is de waarheid? En hoe kan ik snel het document terugvinden in de chaos van mappen en netwerkschijven?

Een herkenbaar situatie bij veel corporaties waarin SharePoint een uitkomst kan bieden. SharePoint staat bekend als samenwerking en collaboration platform. Dit houdt in dat het eenvoudig is om samen te werken met collega’s door gebruik te maken van community-, documentmanagement- en social functionaliteiten. Ook is het mogelijk om toegang te geven tot externe gebruikers en zo informatie te delen.

Het documentmanagement gedeelte vindt plaats op SharePoint, waardoor altijd de laatste versie beschikbaar is. Bovendien is het niet meer nodig om een document als bijlage mee te sturen in een e-mail, want een link naar het document op SharePoint voldoet. Dit maakt het tevens mogelijk om tegelijk samen te werken aan een document en zo nog productiever te zijn. Door de integratie van social functionaliteiten zoals Yammer is het zelfs mogelijk om direct over de inhoud van een document te discussiëren. Dit maakt SharePoint ideaal als samenwerkingsplatform binnen de moderne werkplek.

In 2016 lanceerde ETTU bovendien een oplossing om van fileshare naar een gebruiksvriendelijk DMS in Office 365 te gaan. Hiermee beschikken corporaties over één omgeving om bestanden en documenten te delen.

Op 6 december organiseert ETTU een seminar over de Moderne Werkplek. Aanmelden hiervoor kan via de website van ETTU.

Bron: ETTU

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van ETTU in de CorporatieGids 2016 te bekijken.