'ETTU focust zich op BPM bij woningcorporaties met BPM Experts'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Eerder deze maand kwam SharePoint en Office 365 specialist ETTU met het nieuws naar buiten dat het BPM Experts had opgericht. Deze dochterorganisatie moet corporaties helpen de processen rondom Business Process Management te optimaliseren. CorporatieGids.nl ging hierover in gesprek met Marketing en Communicatie Manager Bart Scheffer (foto boven) en Account Manager Wilfred Jonk (foto onder) van ETTU: "Wij geven hiermee een duidelijk signaal af richting corporaties dat wij ook ondersteuning bieden op het gebied van BPM."

Business Process Management is volgens Bart een algemene term die staat voor het stroomlijnen, consistent maken en efficiënter krijgen van bedrijfsprocessen. "Vroeger werd BPM eigenlijk alleen ingezet in hele grote organisaties, ondersteund door verschillende systemen. Dit waren lange, dure en complexe trajecten die bovendien vaak niet het verwachte resultaat hadden. Tegenwoordig willen organisaties gebruiksvriendelijke toepassingen om bedrijfsprocessen te automatiseren. Denk hierbij aan workflows, interactieve formulieren en app´s. Daar wordt BPM vandaag de dag voor gebruikt."

Van analoog naar digitaal

In het kader van digitalisering is BPM een must voor corporaties die hun processen efficiënter willen laten lopen, gaat Wilfred verder. "Binnen corporaties wordt er heel veel gewerkt met ERP-systemen. Echter is er nog veel dat analoog gebeurt. Denk aan het indienen van service requests vanuit de huurder, verlofaanvragen van medewerkers, het indienen van declaraties of de procesaansturingen van taken en projecten. Dit is bij veel corporaties nog een handmatig proces, waar foutjes in kunnen sluipen en wat natuurlijk tijd kost."

"BPM maakt het echter mogelijk deze processen te automatiseren en als het ware een schil te zijn tussen de primaire applicaties en de frontend. Hierbij kan de corporatie zelf de processtappen definiëren zonder complexe ontwikkeltrajecten aan te gaan. Sterker nog; via een 'click-and-drag'-mechanisme kunnen corporaties zelf hun BPM-systeem in elkaar slepen. Hierdoor kost dit slechts een fractie van de tijd, terwijl de functionaliteit behouden blijft."

Focus op BPM

Met de oprichting van BPM Experts, wil ETTU meer focus leggen op het gebied van Business Process Management. Bart: "Met deze duidelijke visie beidt ETTU diensten en producten van K2 en Nintex aan, wereldwijd toonaangevende leveranciers op het gebied van BPM, zowel in combinatie met SharePoint-omgevingen als met de gebruikte ERP-systemen binnen de branche. Deze focus resulteert uiteindelijk in projecten met betrekking tot het optimaliseren en digitaliseren van bedrijfsprocessen, die succesvol bijdragen aan de businessdoelstellingen van corporaties. Wij stellen organisaties hiermee in staat op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier bedrijfsprocessen te automatiseren en zo kosten te reduceren, risico te beperken en omzet te vergroten."

Kennis delen

ETTU hoopt door zich specifiek te richten op BPM dat BPM Experts uitgroeit tot een specialist op het gebied van Business Process Management. "De focus staat duidelijk op het inrichten en optimaliseren van BPM. De afgelopen jaren hebben we veel informatie opgedaan waarbij diverse organisaties hebben geholpen deze processen in te richten en te optimaliseren. Zodoende willen wij graag onze kennis delen, op het gebied van SharePoint en Office 365 met ETTU en op het gebied van BPM met BPM Experts."

Eerste implementaties onderweg

Hoewel BPM Experts pas onlangs van start is gegaan, melden Bart en Wilfred dat de eerste BPM-implementaties inmiddels onderweg zijn. "Wij willen corporaties helpen bij het optimaliseren van hun processen, waardoor huurders sneller en beter bediend kunnen worden," sluit Bart af. "En de eerste corporaties zullen binnenkort al aan de gang gaan met onze BPM-oplossingen."

Bron: Johan van den Beld | CorporatieMedia - 27 januari 2016