DeltaConsulting; Wie zijn zij? Wat is hun toekomstvisie op de corporatiemarkt? Wat doen zij?

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

In de CorporatieGids 2014 presenteren leveranciers en adviseurs zich met een bedrijfsprofiel. Wie zijn zij? Wat is hun toekomstvisie op de corporatiemarkt? Wat doen zij precies? Op corporatiegids.nl zetten we op toerbeurt een leverancier of adviseur centraal. Ditmaal aandacht voor DeltaConsulting.

Bedrijfsprofiel
DeltaConsulting is een in 2005 opgericht onafhankelijk adviesbureau met de focus op de sectoren Onderwijs, Woningcorporaties en Financiën. We combineren sector overstijgende ervaring met sector specifieke kennis. Onze medewerkers zijn ervaren professionals die in diverse sectoren hun sporen hebben verdiend. Daadkracht en doelgericht werken zijn kenmerken van onze aanpak. De stijl van onze medewerkers is resultaat- én mensgericht, transparant en gedreven. Onze opdrachtgevers opereren veelal op bestuurlijk en directieniveau.

Aantal medewerkers: 9+
Aantal klanten in corporatiemarkt: 9+
Actief in corporatiemarkt sinds: 2006

DeltaConsulting is in de corporatiemarkt actief met de diensten
Advies
Adviesbureau, Implementatieondersteuning & softwareacceptatie
Detachering
voor Project-, Programma en Informatie management

Specialisatie
DeltaConsulting zet uw strategie om in resultaten. Uw strategische keuzes vertalen wij in korte tijd naar een gedragen informatieplan. De benodigde aanpassingen in klantbenadering, procesinrichting en informatievoorziening zijn daarin eenduidig uitgewerkt. Bij deze vertaling maken we gebruik van onze kennis van de woningcorporatiesector en onze ervaring uit andere sectoren.

Het realiseren van uw strategie wordt meestal projectmatig uitgevoerd. Wij voeren regie op het totaal van die projecten ten aanzien van inhoud en voortgang. Het gebruik van versnellers in de vorm van standaarden en voorgedefinieerde pakketten van eisen is daarbij mogelijk. De ambitie is om organisaties structureel verbeteren door kennisoverdracht.

DeltaConsulting is altijd op zoek naar ontwikkelingen in andere branches die kansen bieden voor de corporatiesector. In 2014 resulteert dit in het, samen met een partner, introduceren van een opleiding voor Zaakgericht Werken die zichzelf al in de gemeente markt heeft bewezen.

Referenties
DeltaConsulting voert sinds 2006 opdrachten uit in de Corporatiesector. Recente referenties zijn de Woningstichting en Trivire. Bij beide klanten zijn we intensief betrokken bij complexe, strategische veranderprogramma's. Voor andere referenties, ook in andere branches, zie www.deltaconsulting.nl

Toekomstvisie
Onder andere door concentratie en overnames in de markt ontloopt de functionaliteit van kernpakketten elkaar steeds minder. De businesscase voor een overstap naar een andere leverancier wordt daarmee moeilijker. Er is nog wel veel winst te boeken door zaakgericht werken, lean denken, ketenintegratie en on-line klantbediening. Door te focussen op deze aandachtsgebieden kunnen coporaties zich verder ontwikkelen. De digitale, zaakgericht werkende, corporatie komt zo in beeld.

Adres
Papendorpseweg 100, 3528 BJ, Utrecht
T 06 2154 6040
W www.deltaconsulting.nl
E menno.de.jong@deltaconsulting.nl

Bron:CorporatieGids2014

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van DeltaConsulting in de CorporatieGids 2014 te bekijken.