De Kernen als eerste “in de wolken” met de Inspectie App van Itris

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hedel, een dorp middenin de Bommelerwaard is de thuislocatie van De Kernen, een corporatie met een werkgebied van 35 dorpen verspreid over 6 gemeenten in Gelderland. De oorsprong van Hedel gaat terug tot in het grijze verleden van de ijzertijd, maar is vandaag de dag één van de vele levendige kernen binnen de 4 rayons van de corporatie. “Met een dergelijk groot werkgebied is het van belang dat onze medewerkers alle benodigde informatie voor een inspectie altijd direct en actueel beschikbaar hebben”, vertelt Erwin Henskens, manager ICT bij de Kernen. “De Inspectie App voorziet daarin en zorgt ervoor dat alle relevante informatie uit ViewPoint via deze cloudoplossing direct inzichtelijk is. Even naar kantoor rijden om het dossier en alle relevante stukken eerst uit te printen hoeft dus niet meer”.

De koppeling van ViewPoint met de App zorgt ervoor dat alle benodigde informatie uit het dossier en de cartotheek voor de inspectie klaargezet wordt. Tijdens de inspectie is deze informatie beschikbaar om te raadplegen en eventueel direct te muteren. De opzichters leggen daarnaast met eenvoudige pull-down menu’s de bevindingen vast voorzien van foto’s en een direct akkoord van de huurder.

“Wanneer we de inspectie afronden in de woning is de opzichter ook daadwerkelijk klaar. De huurder is geïnformeerd via email, de werkopdrachten zijn doorgestuurd naar ViewPoint en de mutaties voor de cartotheek staan klaar voor controle”, zegt Erwin daarover. “Juist na de inspectie levert dit een behoorlijke tijdswinst op.”

De Kernen werkt inmiddels enkele weken met deze digitale wijze van inspecteren en kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Innovatie is één van de speerpunten van de corporatie en een voorwaarde om de organisatie kosten efficiënt te houden. Met de geslaagde implementatie van de Inspectie App van Itris heeft de Kernen daarin weer een stap voorwaarts gezet.

Bron: Itris

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Itris in de CorporatieGids 2015 te bekijken.