DataToppers: Aan de slag met jouw datagedreven organisatie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het maken van de juiste keuzes en het uitvoeren van werkzaamheden binnen woningcorporaties vraagt steeds vaker om de juiste data op het juiste moment. DataToppers helpt hen hierbij door grip te krijgen op hun data. Op CorporatiePlein vertelt het bedrijf meer over haar aanpak en diensten en daar spraken wij voorafgaand aan de beurs alvast over met directeur Timon Haverkamp.

Wat staat centraal op jullie stand tijdens CorporatiePlein 2024?
Tijdens CorporatiePlein 2024 presenteren wij onze aanpak om organisaties te helpen naar de volgende stap in datavolwassenheid. Centraal staat onze missie om meer mensen te enthousiasmeren om met data aan de slag te gaan.

We delen onze aanpak en successen door middel van klantverhalen en demonstraties van onze diensten. We presenteren diverse tools en technieken die we inzetten, zoals Power BI en Microsoft Azure, om datagedreven werken te faciliteren. Daarnaast kunnen bezoekers live demo’s verwachten en kennismaken met onze toppers die uitleggen hoe we medewerkers databedreven maken.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Bezoekers kunnen bij ons terecht voor uitgebreide informatie over onze diensten en hoe wij organisaties ondersteunen bij hun datavraagstukken. We geven inzicht in:

  • Detachering: Tijdelijk extra capaciteit nodig? Wij leveren ervaren data-analisten en BI-specialisten.
  • Projecten: Voor projectmatige ondersteuning bieden wij oplossingen op maat.
  • Hulp op afstand: Wij bieden een unieke servicedesk voor datavragen, coaching on the job en trainingen voor uiteenlopende databehoeften.

Daarnaast delen we onze ervaringen in verschillende klantreizen, waarbij we laten zien hoe we organisaties zoals Waterweg Wonen, WonenBreburg en Wooncompas hebben geholpen met data-analyse, inspiratiesessies en dashboardontwikkeling.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Bij DataToppers geloven we in een integrale aanpak om corporaties datagedreven te laten werken, en ondersteunen onder andere bij:

  • Strategisch (data)advies: We helpen organisaties bij het formuleren van een datavisie en strategie, waardoor zij beter voorbereid zijn op de toekomst en effectiever kunnen inspelen op veranderingen in de sector.
  • Inrichten van BI-processen en het organiseren van de BI-organisatie: Onze toppers zorgen ervoor dat data op een toegankelijke en begrijpelijke manier wordt gepresenteerd, en de BI-organisatie effectief en efficiënt is georganiseerd om in te spelen op de veranderende informatiebehoefte.
  • Implementatie en training: We bieden uitgebreide ondersteuning bij het implementeren van datagedreven oplossingen en leren medewerkers de nodige vaardigheden ontwikkelen om zelfstandig met data te werken. Onze trainingen en coaching on the job diensten dragen bij aan een datagedreven cultuur binnen de organisatie.
  • Dataplatform en informatieproducten: Door gebruik te maken van Microsoft Azure en Power BI, helpen wij corporaties om toegang te krijgen tot hun eigen data. Onze focus op toegankelijkheid en eigenaarschap zorgt voor een duurzame investering in datagebruik en stelt corporaties in staat om duurzaam te investeren in data oplossingen.

Onze ondersteuning is erop gericht dat corporaties niet alleen de huidige uitdagingen aankunnen, maar ook klaar zijn voor toekomstige ontwikkelingen. Vanuit onze slogan ‘Word je eigen datatopper’ helpen wij medewerkers en organisaties te transformeren in een echte DataTopper!

DataToppers is op CorporatiePlein te vinden op stand 13.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: DataToppers