'Corporaties kunnen meer bruikbare data halen uit inspectie bij mutatieproces'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

"Er is in de corporatiesector behoefte aan het structureren van datastromen binnen corporaties zodat data ook daadwerkelijk bruikbaar wordt." Dat zegt Andreas van der Linden, Business Development Manager bij Chapps. Hij wil het op CorporatiePlein graag hebben over het halen van bruikbare en essentiële informatie uit inspecties bij mutaties: "De tijd van 'half werk' is voorbij."

Volgens Andreas is er bij corporaties te vaak sprake over veel verschillende bronnen en plaatsen waar gegevens vandaan komen. "Dit heeft als gevolg dat er niet efficiënt, niet goed of zelfs helemaal niet mee gewerkt kan worden. Corporaties zien een inspectie bij het mutatieproces vaak als een noodzakelijk kwaad, terwijl het een uiterst belangrijke zaak is. Hier kunnen ze veel meer nuttige informatie uithalen dan ze denken."

Kwaliteit van gegevens
Andreas verwacht dat er een ontwikkeling gaat plaatsvinden in de sector waarbij corporaties steeds efficiënter moeten werken én waarbij de kwaliteit van gegevens steeds belangrijker wordt. "Best of Breed-oplossingen binnen het applicatielandschap zullen de toekomst hebben, aangezien de vraag naar gespecialiseerde toepassingen toeneemt. Je kunt nu eenmaal niet alles zelf doen. Het juist koppelen van diverse systemen is essentieel, waardoor er voor de eindgebruiker de beste oplossingen en systemen ter beschikking staan en er geen concessies gedaan hoeven te worden."

Chapps speelt daarop in met haar inspectie-applicaties. "Deze zijn stuk voor stuk ontwikkeld voor de verschillende behoeftes van corporaties, waardoor het uitvoeren van kwalitatieve inspecties mogelijk wordt en je de verzamelde data daarna effectief kunt gebruiken."

Andere manier van werken
Het bedrijf vertelt op CorporatiePlein 2016 dat de tijd van 'half werk' voorbij is. "Wij nodigen bezoekers uit naar onze gespecialiseerde applicaties te komen kijken en kennis te maken met Chapps. Wij tonen een andere manier van werken met onze oplossingen die op een laagdrempelige manier binnen de huidige bedrijfsvoering opgenomen kunnen worden, en waar veel bedrijfskritische data uit kan worden gewonnen."

Chapps is op CorporatiePlein te vinden op stand 40.