CorporatiePlein écht een ‘Dag van de Woningcorporatie’

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

CorporatiePlein – 24 september Expo Houten - wordt in de corporatiesector gezien als hèt evenement voor woningcorporaties op het gebied van bedrijfsvoering en ICT. Ieder jaar komen enkele honderden corporatieprofessionals naar deze unieke vakbeurs voor woningcorporaties in Expo Houten. Ontmoeten, netwerken, inspiratie opdoen: het kan allemaal op de ‘Dag van de Woningcorporatie’.

Kennisdelen & Ontmoeten

Op CorporatiePlein zijn dit jaar vijf kennispunten ingericht. Dit zijn stands waar corporatieprofessionals elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen delen. De kennispunten worden ‘bemand’ door corporatiemedewerkers met ervaring over uiteenlopende actuele onderwerpen. Voor elk vakgebied is een kennispunt ingericht, te weten: Onderhoud, Financiën, Wonen, Communicatie en Informatievoorziening/informatiemanagement.

Theaterprogramma en kennissessies exposanten

Naast interessante kennissessies van leveranciers en adviseurs op de stands is er ook een interessant theaterprogramma. Let op: het aantal zitplaatsen is gelimiteerd en: vol is vol! Bekijk het actuele programma op de website van CorporatiePlein

Bezoektip voor doelgroep: Management, Wonen, ICT, Communicatie

Maria Genova is auteur van het boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’. Iedereen klikt wel eens argeloos een linkje aan op een website. Steeds vaker heeft dit schokkende gevolgen. Opeens staan er honderden gestolen auto's op je naam, wordt je bankpas geblokkeerd en bonzen deurwaarders op je deur. Tot overmaat van ramp houdt de politie je aan voor delicten die je niet gepleegd hebt. Welkom in de wereld van de identiteitsfraude. Een levendige presentatie met een ‘link’ naar woningcorporaties!

Bezoektip voor doelgroep: Management, Onderhoud, Financiën

Kostenpost - en dus bespaarpotentieel nummer één - is onderhoud. Of is onderhoud een verdienpotentieel? Volgens greenspirator en winnaar Duurzaam top 50 NL Jan Willem van de Groep (Energiesprong, bedenker en aanjager Stroomversnelling) is onderhoud, duurzaamheid en innovatie een prima basis om rendement te maken. Vaarwel onrendabele top!

Bezoektip voor doelgroep: Management, Communicatie, Wonen

Whatsappen met bewoners, Twitter als belangrijkste medium voor klantenservice en aanmanen via push e-mails. Op het gebied van klantcommunicatie en klantprocessen is de corporatiemarkt in beweging. Klantportalen, selfserviceportals, kennisbanken en apps; ze verdringen de traditionele kanalen in rap tempo. Hoe verhoudt efficiency zich tot klantgerichtheid? Een presentatie van Diana Coolegem, directeur Nyna Communicatie #mishetniet!

Bezoektip voor doelgroep: Management, Financiën

Waardesturing is een verplicht nummer voor woningcorporaties. Paul Tazelaar, programmamanager Waardesturing bij Vestia legt uit wat zijn aanpak is bij ’s lands grootste en bekendste woningcorporatie van Nederland. Een bezoek meer dan ‘waard’!

Bezoektip voor doelgroep Management, Wonen, ICT, Financiën

Iedereen heeft het over het alignen van business & IT, maar wat betekent dat nou eigenlijk? Wat levert het op en hoe krijg ik het werkend in de praktijk? Prof.dr. Barry Derksen MMC CISA CGEIT, research director bij BITTI Business & IT Trends Institute geeft handige tips voor do’s en waarschuwt u voor de don’ts. Alignen van business & IT in een notendop!

CORA en VERA update

Hoe staat het met CORA en VERA? Heeft de corporatiemarkt de ‘dames’ inmiddels in haar hart gesloten? Welk belang hebben corporaties met CORA en VERA? Laat u meenemen in een update van dertig minuten.