CorporatiePlein 2024: Digitale transitie uitdaging voor mens en technologie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Donderdag 12 september vindt alweer de veertiende editie plaats van CorporatiePlein, Bedrijfsvoering & ICT-Innovatiebeurs voor woningcorporaties, in Expo Houten. Thema van deze ‘Dag van de Woningcorporatie’ is de digitale transitie van woningcorporaties: een uitdaging voor mens en technologie.

Hoe gaan corporaties om met – nieuwe – technologie die in de digitale transitie op hun pad komt? Hoe (ver)zetten corporaties hun bakens om technologie te laten bijdragen aan het behalen van hun kerntaken? Hoe houden corporaties in al dat innovatieve geweld hun medewerkers digitaal vaardig? Eenmaal per jaar en allemaal op één plein komen mens en technologie in de corporatiesector bij elkaar rond dit soort thema’s. Op CorporatiePlein!

Handboek AI strategie
Bezoekers van CorporatiePlein bieden we ook dit jaar weer een rijkelijk gevulde beursvloer met vertrouwde en nieuwe exposanten en de mogelijkheid om kennissessies in het theaterprogramma te bezoeken. De dag wordt om 09.15 uur afgetrapt met een kick-off sessie van Job van den Berg , tech-kenner en AI-expert. Voor de eerste 250 bezoekers ligt het boek ‘Handboek AI strategie’ klaar, dat Job samen schreef met zijn compagnon Remy Gieling. Super interessant voor iedereen die de inzetbaarheid van deze en andere technologie in het werkveld wil verkennen en toepassen. Ben je corporatiemedewerker? Meld je dan gratis aan op corporatieplein.nl voor een bezoek. De beurs is geopend van 09:15 tot 16:00 uur.

Intelligent omgaan met data heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Toepassingen op het gebied van AI hebben dat enorm versterkt. Intuïtieve apps ploeteren in een split second bergen data door om de gebruiker van antwoorden te voorzien. Waar het voor de één een bedreiging is – gaat AI mijn functie overbodig maken? – ziet een ander er de bevestiging in dat data jarenlang onvoldoende op waarde zijn geschat. Waar de ene corporatie op dit gebied ver vooroploopt, zitten anderen middenin deze ontdekkingsreis of hebben misschien nog koudwatervrees om het avontuur aan te gaan. Op CorporatiePlein zijn exposanten vertegenwoordigd die je kunnen ondersteunen in deze uitdaging. In het theaterprogramma kun je ervaren hoe corporaties er al mee aan de slag zijn gegaan. 

Dagopener en theaterprogramma
We zijn verheugd dat we dit jaar bezoekers die daar prijs op stellen, weer de mogelijkheid kunnen bieden om enkele kennissessies in het theaterprogramma te bezoeken en deel te nemen aan de kick-off sessie. Kom dus op tijd en pak de kick-off sessie – en dat leerzame Handboek AI Strategie – mee!

Data- en AI-expert trapt af
Job van den Berg (1989) is data- en AI-expert en spreker over technologie. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring in het aansturen van data- en AI-teams bij onder andere DPG Media, Sanoma en Kantar. Hij weet daarmee als geen ander hoe je data en AI in het bedrijfsleven voor je laat werken. Job deelt geregeld zijn visie en kennis in de landelijke media. Ook is hij presentator van AI at Work dat wordt uitgezonden op BusinessWise (DPG Media). In deze unieke AI-serie laat hij zien hoe bedrijven AI in de praktijk inzetten.

Ontbijtservice
Wil je lekker vroeg uit de veren om zoveel als mogelijk voor eventuele files naar Houten te komen en met zekerheid de kick-off sessie van Job van den Berg meepakken? Geen probleem! Voor de vroege vogels serveren we een eenvoudig maar voedzaam ontbijt. Je kunt dus zelfs met gezonde trek naar informatie naar CorporatiePlein afreizen!

Aanmelden
We hopen dat je net zo enthousiast bent over CorporatiePlein als wij. Het organiseren van dit evenement is ieder jaar een grote klus, maar we doen het graag. We zien uit naar je komst, dus heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan nu gelijk even op www.corporatieplein.nl. We houden je vervolgens uiteraard op de hoogte.

Bron: CorporatieGids Magazine, Foto: Theo Scholten