CorporatieGids Magazine: Nu beschikbaar in de CorporatieGids-app

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het septembernummer van CorporatieGids Magazine ligt vanaf vandaag weer bij alle woningcorporaties in de bus. Liever op de iPad of tablet lezen? Download dan de gratis app (zoeken op ‘corporatiegids’) in Google Play en de App Store.

In het hagelnieuwe septembernummer een interview met Peter Kramer, financieel directeur bij Woningstichting Den Helder. Daar bouwen ze zo’n beetje alles, behalve sociale huurwoningen. Niet-DAEB als kerntaak.

Rochdale-bestuurder Nico Overdevest en Cecile Engelsma, manager KCC vertellen hoe ze met lean management de puntjes op de i zetten. Directeur-bestuurder Frans Crijns van Maasvallei Maastricht geeft rechtstreeks leiding aan een eigenhandig platgeslagen organisatie. Een gesprek over het einde van een gekokerde organisatiestructuur.

Uiteraard ook aandacht voor hét evenement van het jaar: CorporatiePlein, bedrijfsvoering & ICT vakbeurs voor woningcorporaties. De beurs - inclusief kennisprogramma - wordt gehouden op 25 september aanstaande in Expo Houten en is gratis toegankelijk voor corporatiemedewerkers. Aanmelden op www.corporatieplein.nl

Verder interviews met: Jan van der Moolen, adviseur (en oud-directeur CFV) met tips hoe commissarissen het huiswerk van de bestuurder het beste kunnen checken, Stadlander (Digitaliseren draagt bij aan legitimatie), ZOwonen (In transitie naar een echt professioneel bedrijf), Wonen Limburg (Vastgoedsturing brengt buitenwereld binnen), DUWO (Corporaties ontberen kennis regelgeving bescherming persoonsgegevens) en KWH (Grote verschillen in online dienstverlening corporaties en Aedes-benchmark naar voorbeeld zorgaanbieders) en nog veel meer!

Tot slot oppert Hugo Priemus in zijn column misschien wel dé oplossing voor DAEB/niet-DAEB.

CorporatieGids Magazine is ook ‘gewoon’ online te lezen op www.corporatiegids.nl/magazine