CNS: Corporaties integraal inzicht geven in de strategische doelstellingen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De bedrijfsvoering van de toekomst zal meer dan ooit datagedreven zijn. De hoeveelheid data die wordt verzameld door corporaties zal alleen maar groter worden door steeds slimmere technieken. Maar hoe zet je die data vervolgens om tot bruikbare stuurinformatie? CNS is op 27 september één van de exposanten tijdens CorporatiePlein, en wij spraken voorafgaand aan de beurs daar alvast over met Ilse van der Steen.

“Het is voor corporaties belangrijk om voor ogen te houden welke inzichten nodig zijn om strategische doelstellingen te toetsen,” begint Ilse. “Daarvoor is een platform nodig waarin centraal beheerde en gevalideerde data vanuit meerdere bronnen beschikbaar wordt gesteld. Ook zal het platform geschikt moeten zijn voor Self-Service BI. De informatie dient eenvoudig mobiel beschikbaar te zijn voor de gehele organisatie.”

Rapportageplatform
CNS levert hiervoor Power BI voor woningcorporaties. “Dit rapportageplatform biedt ondersteuning van de bedrijfsvoering nu en in de toekomst. Het platform geeft integraal inzicht op strategisch, tactisch en operationeel niveau en biedt innovatieve analysemogelijkheden. Het platform bevat Standaard Modules in Power BI waarmee een corporatie beschikt over alle essentiële basisrapportages. Vanuit deze modules kan eenvoudig een overkoepelend dashboard worden samengesteld of kan er gebruik worden gemaakt van de template voor het strategisch dashboard. Op deze wijze kan de corporatie periodiek de realisatie van haar eigen strategische doelstellingen meten en kan ze vanuit dit dashboard direct doorlinken naar de onderliggende details.”

Onderliggende datamodellen en definities
“Bij het samenstellen van de onderliggende datamodellen is uitgegaan van de CORA- en VERA-standaard en de aanlevering richting Aw,” gaat Ilse verder. “De datamodellen zijn echter breder opgebouwd zodat er ruimte is voor eigen invulling binnen de rapportages. Daarnaast kan de gebruiker binnen de datamodellen direct doorlinken naar uitgebreide documentatie, waarin onder andere de herkomst en definities beschreven staan. De meetwaardes zijn vanuit detailniveau opgebouwd, zodat er op elk niveau – strategisch, tactisch en operationeel – dezelfde definitie geldt. Tenslotte biedt CNS de mogelijkheid om op belangrijke datavelden binnen het platform een datacheck uit te voeren waardoor de datakwaliteit kan worden gemonitord.”

Strategische stuurinformatie voor corporaties
Tijdens CorporatiePlein vertelt CNS meer over haar visie op strategische stuurinformatie voor corporaties. Ilse: “Op de beurs laten wij zien hoe corporaties het Strategisch Dashboard heel gericht voor hun bedrijfsvoering kan worden samengesteld. Benieuwd hoe je 24/7 volledig inzicht kunt verkrijgen in de belangrijkste KPI’s? Bezoek één van onze kennissessies op onze stand!”

Bron: CorporatieMedia | Foto: CNS

Aanmelden voor CorporatiePlein 2018 kan hier. Een plattegrond met alle deelnemende exposanten vind je hier.

CNS is op CorporatiePlein te vinden op stand 62