Claranet: Ga serieus met de beveiliging aan de slag om een datalek of incident te voorkomen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Goede informatiebeveiliging is inmiddels essentieel geworden voor woningcorporaties. Maar hoe richt je dit in zodat je niet alleen nu veilig bent, maar ook veilig blijft in de toekomst? Claranet vertelt hier op 14 september meer over tijdens CorporatiePlein en wij spraken vooraf alvast met Relatiemanager van Claranet Benelux Twan Willems.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2023?
Net als vorig jaar zal Claranet ook in 2023 de nadruk leggen op Cyber Security. Hierbij zullen de diensten Managed Security Awareness, Pentesten en Managed Detection & Response centraal staan. Dit zijn diensten die uitstekend bij woningcorporaties passen. Zij onderscheiden zich door een traditionele IT-opzet vanuit een jarenlange geschiedenis waardoor de IT in de loop der jaren heeft moeten aanklampen aan de business. Je ziet dit in het gebruik van veel verschillende applicaties en softwarepakketten die met elkaar moeten praten om de efficiency op kantoor en in het veld te kunnen waarborgen. Daarnaast is er vaak een online portal om met de huurder te kunnen communiceren, veelal via een website én heb je te maken met een enorme hoeveelheid huurdergegevens die in een aantal gevallen als gevoelig kunnen worden gekwalificeerd. Al met al een complexe situatie waarbij je serieus met de beveiliging moet omgaan omdat een datalek of incident op de loer liggen.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Wij zien met name de bovenstaande diensten als diensten die goed bij woningcorporaties passen. Dit loopt van laagdrempelig – zoals Security Awareness Training – tot het complexere Managed Detection & Response. Maar dan hebben we het ook over 24/7 Monitoring van jouw complete IT-omgeving om ervoor te zorgen dat je kort op de bal speelt en direct kunt reageren op een signaal of alarm. Zo beperk je de impact indien er daadwerkelijk iets aan de hand is. Voor ons is Cyber Security niet direct gekoppeld aan harde verkoop. Onze security-experts zien hun werk voor een groot deel als hobby en zijn echt betrokken bij onze klanten en hun issues. Onze open uitnodiging is dan ook om gewoon een keer met ons te praten, een keer te sparren en mee te denken over een probleem. En als het klinkt, dan zien we wel of we elkaar verder kunnen helpen richting een veiligere omgeving.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Cyber Security is één van de vijf pijlers van ons portfolio. Een heel belangrijke uiteraard, maar wij kunnen meer leveren dan alleen Cyber Security-diensten. Zo leveren wij ook diensten op het gebied van digitale werkplekken, cloud, netwerken en devices. Daarmee kunnen we een woningcorporatie volledig ontzorgen op de complete IT. Hiermee kunnen zij dan ook kiezen welk deel van de IT zij willen uitbesteden, van de gehele stack tot een enkel onderdeel, bijvoorbeeld alleen Awareness Training of een jaarlijkse pentest.

Claranet is op CorporatiePlein te vinden op stand 10.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Claranet