'Centric helpt corporaties met het verlagen van hun bedrijfskosten'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De herziening van de Woningwet in 2015 heeft een enorme impact op de bedrijfsvoering van corporaties. Passend toewijzen en andere wet- en regelgeving zetten de inkomsten blijvend onder druk. Wicher Meursing van Centric: "Aan de andere kant zien wij corporaties extra investeren in verduurzamen, vernieuwen, werken aan leefbaarheid en het leveren van betaalbare woningen."

Corporatieprocessen worden volgens Wicher steeds slimmer uitgevoerd. "Dat betekent onder andere dat processen digitaal uitgevoerd worden, het uitvoerende werk steeds meer buiten de corporatie plaatsvindt en de corporatie meer een regierol krijgt. Alle partijen die in de keten actief zijn, moeten direct op de ICT van de corporatie worden aangesloten, waaronder het ERP-systeem. De kwaliteit van informatie die in je ERP zit moet daarbij honderd procent op orde te zijn en maximaal kunnen worden ontsloten."

"Centric biedt corporaties de helpende hand door hun bedrijfslasten blijvend te verlagen. Hierdoor komen financiële middelen vrij om enerzijds de lagere huurinkomsten te compenseren en anderzijds de extra benodigde investeringen te financieren. De manier waarop we dat voor corporaties willen realiseren is door slimme ondersteuning van processen, corporaties helpen om in control te zijn en door eenvoud in ICT."

In Control
Wicher: "Door de diversiteit aan automatiseringssystemen bij corporaties, de veelheid aan koppelingen en informatiestromen, wordt het IT-landschap steeds complexer. Daarnaast wordt een corporatie ook nog eens door wet-  en regelgeving gedwongen een bepaalde koers te varen. De uitdaging is om nu en in de toekomst in Control te zijn en te blijven zodat eventuele financiële en bestuurlijke risico’s worden afgewend. Automatiseringssystemen worden steeds intelligenter door de inzet van decision management, zaakgericht werken en procesondersteuning. Het vertalen van strategie naar de dagelijkse operatie op gebied van vastgoedsturing, standaardisatie (CORA/ VERA),  sturen op de juiste gegevens (application controls) en de medewerker aan het stuur zijn oplossingen die Centric biedt waarmee een corporatie meer in Control is."

Eenvoud in ICT                                                                 
Op 22 september tijdens CorporatiePlein is Centric aanwezig met twee stands. Op de grootste - stand 45 - kunnen bezoekers in gesprek met huidige klanten van Centric. "Zij dragen immers bij aan het succes van onze applicaties, waaronder ons ERP-systeem waarin wij de eerdergenoemde ontwikkelingen faciliteren. Daarnaast kunnen ze hier hun fietsskills laten zien. Omdat wij sponsor zijn van de wielerbond KNWU kunnen bezoekers hun skills beproeven op een van de fietssimulatoren en een mooi wielrenshirt winnen."

Op stand 11 staat 'Managed Services' centraal. "De focus van deze stand ligt op eenvoud in ICT door de Centric Hybrid Workspace," legt Wicher uit. "Bezoekers kunnen op de stand een demonstratie aanvragen. Wij geloven dat eenvoud in ICT vrijheid biedt aan corporatiemedewerkers in de manier waarop, waar en wanneer zij hun werk doen. Deze vrijheid is dé manier om de tevredenheid en productiviteit te verhogen.De Hybrid Workspace is een moderne digitale werkplekoplossing die medewerkers deze vrijheid geeft. Het geeft hen veilig online toegang tot hun gegevens. Waar, wanneer en met welk device ze ook willen werken. Of met welke apps. Zo halen uw medewerkers het maximale uit zichzelf."

Centric is op CorporatiePlein te vinden op stands 11 en 45.