Cegeka-dsa nieuwe partner van corporatietrio Welbions, De Woonplaats en Domijn

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

ICT-bedrijf cegeka-dsa is de nieuwe partner van de drie Twentse woningcorporaties Welbions, De Woonplaats en Domijn. Dynamics Empire, de ERP-totaaloplossing van cegeka-dsa, wordt als één standaard systeem binnen de drie corporaties ingericht. Vanuit een eenduidige basis is hierbij ruimte voor behoud van identiteit. Hiermee geven de vier partijen invulling aan de noemer ‘samen slimmer’, waaronder de corporaties sinds 2015 samen optrekken.

De keuze van Welbions, De Woonplaats en Domijn voor cegeka-dsa volgt na een kritische rondgang langs diverse erkende ICT-leveranciers. Cegeka-dsa kwam als ‘winnaar’ uit de bus na vele gesprekken, demo’s en een visiepresentatie. De nieuwe totaaloplossing moet leiden tot meer kennisdeling, inkoopvoordeel, kostenbesparing en efficiënter werken binnen de drie corporaties. “De jarenlange ervaring van cegeka-dsa in de vastgoedsector bepaalde uiteindelijk onze keuze,” aldus Arjan Seppenwoolde, manager interne bedrijfsvoering bij Welbions en woordvoerder van het samenwerkingsverband.

Cegeka-dsa investeert al jarenlang in een IT-oplossing specifiek voor de vastgoedsector. Daarom spreekt het ICT-bedrijf zelf van een best practice-oplossing. Seppenwoolde beaamt dit. “Dit is een betrouwbaar, bewezen systeem.”

Van leverancier naar deelnemer
Cegeka-dsa neemt een volwaardige rol in als deelnemer aan het samenwerkingsverband. Het bedrijf blijft ook na de implementatie van het systeem doorgaan met de doorontwikkeling ervan voor de corporaties. “Het stemt ons trots om de partnerrol voor drie toonaangevende corporaties in Twente te mogen invullen,” aldus Hein Brockhoff, commercieel directeur bij cegeka-dsa. “Meer erkenning kun je als ICT-dienstverlener haast niet krijgen.”

Vooruitblik
De samenwerking start met drie opeenvolgende implementaties die vanuit één projectgroep worden gecoördineerd. Dit borgt de standaard basis. Vanuit deze basis wordt de komende jaren gewerkt aan een verdere synchronisatie van de IT-structuur.

Over cegeka-dsa
Cegeka-dsa levert integrale software en services voor een vitale, transparante en efficiënte vastgoedmarkt vanuit de overtuiging dat het mogelijk is organisaties ook in een veranderende omgeving sterker te maken, nu en later. Meer informatie is te vinden op http://www.cegeka-dsa.nl/.

Bron: cegeka-dsa

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van cegeka-dsa in de CorporatieGids 2016 te bekijken.