Bo-Ex over standaarden in rapportages op CorporatieGids LIVE

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De corporatiesector is volop in beweging. Na jaren van onrust, met de parlementaire enquête als sluitstuk en de herziene Woningwet als nieuwe start, ligt de focus van woningcorporaties meer dan ooit op legitimiteit en verantwoording. Besteden de corporaties hun maatschappelijk gebonden vermogen aan de juiste dingen? De beantwoording vraagt een informatievoorziening die aansluit bij de nieuwe positie van woningcorporaties. Veelal ligt de informatiestructuur hierbij vast, omdat deze zijn vereist vanuit wettelijke kaders (Passend Toewijzen, dVi, etc.) of vanuit gemaakte prestatieafspraken. De vraag naar producten die in deze gestandaardiseerde informatievragen voorzien, neemt dus logischerwijs toe. Corporaties willen hun tijd en aandacht verleggen van het produceren van informatie naar het duiden van informatie.

Op de Corporatie kennisdagen LIVE geeft Wouter Schepers, Strategie & Beleid bij Bo-Ex, zijn visie op het omgaan met standaarden voor definities en rapporten voor een betere besluitvorming.

De CorporatieGids LIVE kennisdag op 7 april is gratis te bezoeken voor medewerkers van woningcorporaties. U kunt zich hier inschrijven.

Bron: CNS

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van CNS in de CorporatieGids 2015 te bekijken.