Blue-Mountain combineert AI en big data voor slimme oplossingen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

In de snel veranderende wereld van vastgoedbeheer is innovatie essentieel om efficiënter en effectiever te kunnen werken. Blue-Mountain, een onderdeel van Aareon Nederland, richt zich al jaren op het ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen die kunstmatige intelligentie (AI) en big data combineren. We spraken met Teun Marsman, BI-architect bij Blue-Mountain, om meer te weten te komen over hun innovatieve projecten en de toekomst van AI in vastgoedbeheer.

De rol van Teun Marsman
Teun Marsman is sinds 2008 werkzaam bij Blue-Mountain en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in het ontwikkelen van slimme oplossingen op het gebied van data en AI. Samen met zijn team onderzoekt hij voortdurend nieuwe manieren om business intelligence te versterken en AI op een praktische en waardevolle manier te integreren. Dit leidt tot oplossingen die zowel technologisch geavanceerd zijn als echte waarde toevoegen voor de klanten van Aareon Nederland.

"Wat ons vooral interesseert," vertelt Teun, "is de kracht van AI in combinatie met grote hoeveelheden data. Hoewel veel AI-oplossingen zich richten op specifieke toepassingen zoals chatbots, willen wij verder gaan. Wij willen AI inzetten om grootschalige data te analyseren en te benutten, en zo nieuwe inzichten en mogelijkheden te creëren voor onze klanten."

AI en big data: meer dan alleen chatbots
Blue-Mountain is al enige tijd bezig met het ontwikkelen van AI-oplossingen die verder gaan dan de gebruikelijke toepassingen. Het team richt zich vooral op de combinatie van grote hoeveelheden data met AI, wat nieuwe mogelijkheden biedt, zoals het voorspellen van onderhoudskosten bij woningmutaties en het automatisch genereren van advertentieteksten voor woningen die opnieuw verhuurd moeten worden.

Een specifiek voorbeeld dat Teun noemt, is het gebruik van machine learning om voorspellingen te doen over de onderhoudskosten wanneer een huurder vertrekt en een nieuwe huurder intrekt. Deze voorspellingen worden gebaseerd op historische data en de context waarin de woning zich bevindt. Het resultaat is een systeem dat automatisch beleidsregels kan toetsen en zelfs werkopdrachten kan genereren voor vakmensen.

De toekomst van AI in vastgoedbeheer
Een ander veelbelovend project waar Teun enthousiast over is, is de ontwikkeling van een integrale AI-chatbot. Deze chatbot is ontworpen om als assistent te fungeren voor woningcorporaties en commerciële vastgoedbeheerders. "De chatbot zal in staat zijn om complexe vragen te beantwoorden door gebruik te maken van alle beschikbare data binnen de organisatie," legt Teun uit. "Dit kan variëren van het aantal reparatieverzoeken tot beleidsdocumenten."

"Een van de grootste uitdagingen is het correct toepassen van autorisaties," merkt Teun op. "Het is belangrijk dat niet iedereen toegang heeft tot alle informatie. We werken hard om ervoor te zorgen dat de chatbot veilig en betrouwbaar is."

Wat brengt de toekomst?
Blue-Mountain is momenteel bezig met de verdere ontwikkeling van deze nieuwe oplossingen, zodat ze klaar zijn voor de markt. Op het aankomende CorporatiePlein zal een eerste versie van de integrale AI-chatbot te zien zijn. "We zijn trots op wat we tot nu toe hebben bereikt," zegt Teun. "En we kijken ernaar uit om deze technologieën verder uit te rollen en onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn."

et deze innovaties zet Blue-Mountain, samen met Aareon Nederland, een belangrijke stap in de toekomst van vastgoedbeheer. De combinatie van AI en big data biedt mogelijkheden die niet alleen processen efficiënter maken, maar ook nieuwe inzichten en oplossingen creëren die voorheen ondenkbaar waren.

Over Blue-Mountain
Blue-Mountain is een toonaangevend onderdeel van Aareon Nederland, gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde business intelligence-oplossingen voor een breed scala aan klanten. Met een sterke focus op innovatie en klanttevredenheid  werkt Blue-Mountain aan het integreren van AI en big data in zijn producten om de vastgoedsector te transformeren.