Aareon

Korte productbeschrijving

Mobiele oplossingen, virtual assistants, klantenportalen en apps, consultancy op afstand, drones voor het handhaven van veiligheidsmaatregelen, gebouwinformatiemodellen, design thinking en nog veel meer.

Aareon's focus is om deze technologieën en innovaties voordelig en integreerbaar te maken voor onze klanten. Al onze oplossingen zijn ingebed in de Aareon Smart World, een digitaal ecosysteem met onze eigen landspecifieke ERP-systemen als kern. Het stelt onze klanten in staat om in contact te komen en gegevens uit te wisselen met hun huurders en huiseigenaren, met zakenpartners, maar ook met gebouwen en technische apparaten. Alle systemen en gegevens worden aangeboden vanuit de exclusieve Aareon Cloud in ons datacenter in Mainz, Duitsland.

Aareon is een gevestigde speler in de vastgoedmarkt en bestaat al meer dan 60 jaar. De Aareon Groep heeft meer dan 8.000 klanten in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Oostenrijk en Scandinavië, die in totaal ongeveer 14 miljoen eenheden beheren.

Als toonaangevende leverancier van oplossingen en adviesdiensten voor de Europese vastgoedsector en haar partners in dit digitale tijdperk, zet Aareon zich in voor baanbrekende nieuwe mogelijkheden en het bepalen van de standaard voor de gehele branche.

Specificaties

Software wordt aangeboden:

  • In huis/lokaal
  • SaaS
  • Cloud
  • Private cloud

Platform gebaseerd op:

  • Microsoft

Toekomstvisie

De toekomst zal verder gaan op dit thema: het veranderen van de huidige werkwijze naar een werkwijze waarbij iedereen overal en altijd zijn zaken kan afhandelen en waarbij de ERP-systemen steeds meer ingezet zullen worden als bron van gegevens en de plek waar de bulkwerkzaamheden plaatsvinden. Social media zal steeds belangrijker worden, zeker in de contacten tussen klant en corporatie. Dit vraagt om nieuwe skil ls bij de corporatiemedewerkers. Ook het Internet of Things zal ver der gebruikt gaan worden om informatie van bezit en gedrag te gebruiken om processen te verbeteren. 

Daarbij zullen apps en portalen het middel worden om alles mee te kunnen doen. Door het verder vereenvoudigen, optimaliseren en automatiseren van processen veranderen de werkzaamheden van registreren naar controleren. Hierbij zullen andere tools dan we nu gewend zijn een prominente plaats krijgen. Denk met name aan de inzet van kunstmatige intelligentie in al zijn verschijningsvormen. Een voorbeeld hiervan is het incasseren op een tijdstip en met een manier van communiceren die het beste resultaat oplevert gezien het profiel van een klant. Ook spraakinvoer en spraakherkenning kunnen met behulp van (chat)bots worden ondersteund: waarom zouden we gegevens nog handmatig invoeren als het ook gespr oken kan? 

De toekomst zal steeds meer gericht zijn op efficiency in alle processen. Met de hulpmiddelen van nu en straks zullen systemen ontstaan die veel meer voor, dan met ons werken, op een manier die wij ons nu misschien niet eens kunnen voorstellen. Waarom wel een zelfrijdende auto en geen zelfverhurend huis?

Referenties

O.a. Rochdale, Domesta, Trivire, Vidomes, Oost Flevoland Woondiensten, Brabant Wonen en Woonforte.

Bedrijfsprofiel

Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven. Samen beheren de klanten van Aareon in Europa meer dan 10 miljoen vhe's en werken circa 50.000 gebruikers met onze oplossingen. De Aareon Groep staat garant voor voortdurende investeringen in innovatieve oplossingen. Daarbij maken wij gebruik van de synergie binnen de groep waarin alle onderdelen focus hebben op de vastgoedsector. Het resultaat van deze synergie kunnen wij 1 op 1 doorvertalen naar de Nederlandse markt.

Aantal medewerkers: 440
Aantal klanten in corporatiemarkt: 175
Actief in corporatiemarkt sinds: 1979
Gebruikersvereniging: Usersgroup Aareon.nl 

Contactgegevens

Aareon
Cornelis Houtmanstraat 36, 7825 VG Emmen
088 242 02 42

info@aareon.nl
https://www.aareon.nl

Aareon in het nieuws