Blue-Mountain

Korte productbeschrijving

Katoomba is de standaard business intelligence (BI) omgeving voor woningcorporaties en is door Blue-Mountain ontwikkeld vanuit twaalf jaar ervaring bij woningcorporat ies. Met meer dan 100 indicatoren, inclusief analysepagina's ligt er een gedegen basis voor de weergave van uw managementinformatie. Daarbij bevat Katoomba standaard connectoren naar alle primaire systemen en een groot aantal expertsystemen. 

Voor de visuele weergave van indicatoren en rapportages heeft Katoomba gegevens nodig. Vaak zijn gegevens vastgelegd in een (primair) bronsysteem. Doorgaans kunnen echter niet alle relevante gegevens in het bronsysteem vastgelegd worden. Denk hierbij aan toelichtingen, normen en prognoses. De software van Katoomba maakt het mogelijk de gegevens aan te vullen en zorgt uiteindelijk voor complete en betrouwbare rapportages. De centrale vastlegging voorkomt een wildgroei van losse Excel sheets.

Specificaties

Software wordt aangeboden:

  • In huis/lokaal
  • SaaS
  • Cloud
  • Private cloud

Platform gebaseerd op:

  • Microsoft
  • Qlik (View en Sense)

Toekomstvisie

Bij veel organisaties is data een actueel onderwerp. Met goed gestructureerde data krijg je beter inzicht in de organisatie en kun je goed gefundeerde en weloverwogen beslissingen nemen. Business intelligence begint met het op orde krijgen van data waardoor inzichtelijk gemaakt kan worden wat in de afgelopen periode is gebeurd (descriptive analytics). 

Veel woningcorporaties zitten vaak nog in dit proces maar zouden de stap kunnen maken naar ‘predictive analytics’. Hierbij wordt statistiek gebruikt om de data te analyser en en te voorspellen wat mogelijk gaat gebeuren. Vanuit deze voorspellingen kun je nog een stap verder gaan naar ‘prescriptive analytics’, waarbij de BI-oplossing zelf beslissingsopties genereert. 

Onze visie op de toekomst is dat woningcorporaties op het gebied van descriptive analytics actiever worden. Hierbij kan gedacht worden aan het onderling real time delen van informatie, maar ook het gebruik van externe databronnen zoals van het CBS om de eigen informatie te verrijken. Daarnaast zien wij nu al corporaties de eerste stappen zetten in de richting van predictive en prescriptive analytics, waarbij men op basis van historische en actuele data vooruit kijkt en beslissingen neemt.

Referenties

Het aantal woningcorporaties dat gebruik maakt van onze dienstverlening neemt ieder jaar verder toe. Recent hebben wij bijvoorbeeld Woningstichting Triada en Woningbemiddelingsplatform Klik voor Wonen kunnen verwelkomen als klant en voerden we een BI-scan uit bij Woningstichting Vidomes. Tevens zijn wij partner van de meest digitale woningcorporatie; qlinker. Bezoek onze website voor een actueel klantenoverzicht.

Bedrijfsprofiel

Blue-Mountain bestaat uit een diversiteit aan professionals, met ieder zijn eigen talenten en allen een grote liefde voor data. Wij zijn gespecialiseerd in het werkend krijgen van business intelligence. Wij geven betekenis aan data en maken het mogelijk dat mensen én organisaties in beweging komen. Onze missie: Wij helpen onze klanten inzicht in data te krijgen om hún missie te bereiken.


Aantal medewerkers: 20
Aantal klanten in corporatiemarkt: 20
Actief in corporatiemarkt sinds: 2006

Contactgegevens

Blue-Mountain
Oude Kijk in ’t Jatstraat 14, 9712 EG Groningen Marksingel 2b, 4811 NV Breda
+31 (0)76 70 02 577

info@blue-mountain.nl
https://www.blue-mountain.nl

Blue-Mountain in het nieuws