Bekendmaking SPACE-S winnaar Vanenburg Corporatie Award 2014 “Lang leve de huurder!”

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Na een spannende finale tijdens het Vanenburg Eindejaardiner Woningcorporaties op 4 december 2014 is het project SPACE-S van Woonbedrijf tot trotse titelhouder van de Vanenburg Corporatie Award 2014 uitgeroepen. Na de bekendmaking van de winnaar overhandigde juryvoorzitter Prof. Marcel Veenswijk, hoogleraar Management van Cultuurverandering VU de award.

SPACE-S Woonbedrijf winnaar Vanenburg Corporatie Award 2014
Alle drie de nominaties blinken uit in het centraal stellen van de doelgroep door in de organisatie en projecten hun huurders nadrukkelijk te betrekken. SPACE-S, de winnaar van de Vanenburg Corporatie Award 2014, onderscheidt zich op drie belangrijke punten: de frisse aanpak die is gekozen, community building is vanaf het prille begin van het project een krachtige drijver en het concept is breed gedragen door de ruim 400 toekomstige bewoners van SPACE-S. Bovendien heeft Woonbedrijf tot in de haarvaten het principe doorgevoerd om van ‘buiten naar binnen’ te denken en te doen”, aldus Marcel Veenswijk, juryvoorzitter, tijdens de bekendmaking van de winnaar.

Vanenburg Eindejaardiner Woningcorporaties
Het Vanenburg Eindejaardiner Woningcorporaties vormt het hoogtepunt en afsluiting van een dynamisch jaar met een reeks van Vanenburg Bestuurdersoverleggen Woningcorporaties. De Bestuurdersoverleggen hebben tot doel de vernieuwingskracht van woningcorporaties te stimuleren. Het initiatief is de motor waar vanuit de nieuwe werkelijkheid wordt gewerkt aan verfrissende en kansrijke samenwerkingsmodellen. Het platform waar goede voorbeelden worden gedeeld en koplopers worden gekoppeld aan collega’s. Zodat het wiel niet opnieuw wordt uitgevonden. Het diner is de strategische eindejaartraditie voor bestuurders en directieleden van woningcorporaties, bestuurders, directeuren en topambtenaren bij rijk en lokale overheden, maatschappelijke organisaties, markt en kennisorganisaties. Hier vindt tevens de uitreiking van de Vanenburg Corporatie Award plaats.

Doelstelling Vanenburg Corporatie Award 2014
De Vanenburg Corporatie Award heeft als doel om vooruitstrevende projecten en leerervaringen in de schijnwerpers te plaatsen die daadkrachtig en eigentijds bijdragen om goede en betaalbare huisvesting aan de doelgroep te bieden. Een belangrijk aspect van de Award is het bewerkstelligen van verbindingen tussen bestuurders en professionals op het gebied van wonen en leefbaarheid.

Bron: BlomBerg Instituut

Op de foto: Marcel Veenswijk, hoogleraar Management van Cultuurverandering en juryvoorzitter (l) reikt de Vanenburg Corporatie Award 2014 uit aan de toekomstige bewoners SPACE-S