Behoort u tot de 80% van Nederlandse organisaties die beveiligingsrisico’s lopen?

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Cybercriminaliteit ziet u steeds vaker terug in het nieuws. Organisaties worden gehackt, netwerken raken geïnfecteerd met malware, met als gevolg dat kritische data en persoonsgegevens op straat komen te liggen. Wat niet in het nieuws komt is een onlangs uitgevoerde beveiligingstest waaruit blijkt dat maar liefst 80% van de organisaties in Nederland een hoog beveiligingsrisico loopt. Hiervan is 35% zelfs kritisch te noemen.

Vanwege voor woningcorporaties doorzettende trends als digitalisering, centralisering en constante aansluiting op het internet, onder andere door inzet van (huurders) portalen, nemen beveiligingsrisico’s ook voor uw corporatie drastisch toe. Ketensamenwerkingen en het middels internetaansluiting delen van informatie tussen verschillende corporaties, tussen corporaties en gemeenten, zorginstellingen of aannemers zijn immers een actueel thema.

De eerste stap naar veiliger werken: Creëren van bewustzijn en verkrijgen van inzicht
Uit recent onderzoek blijkt dat menselijke fouten een grote rol spelen in 95% van alle IT security incidenten. Door bewustzijn te creëren bij uw medewerkers kan het beveiligingsrisico van uw corporatie aanzienlijk worden verlaagd. Om u te helpen uw beveiligingsrisico’s te verlagen biedt NEH Shared Services u diverse laagdrempelige, op uw specifieke situatie afgestemde, diensten aan. Deze diensten geven u inzicht in de beveiligingsrisico’s van uw corporatie en creëert “Security Awareness”.

Bron: NEH Shared Services

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NEH Shared Services in de CorporatieGids 2015 te bekijken.